Ekonomi

Yapay zekanın babası Hinton’dan uyarı

  • 01

    BBC’nin haberine göre New York Times’a açıklama yapan Hinton, “Yapay zeka konusundaki çalışmalarımdan dolayı bu alandaki gelişmelerden kaynaklanabilecek potansiyel tehlikeler nedeniyle pişmanlık duyuyorum” dedi.

  • 02

    Hinton, yapay zekalı chatbotların şu anda insanlardan daha tehlikeli olmadığını ancak potansiyel tehlikelerinden bazılarının oldukça korkutucu olduğunu belirterek, yakın gelecekte insanlardan daha zeki olabileceklerine inandığını söyledi.

  • 03

    Chatbot’un yakında bir insan beyninin sahip olduğu bilgi seviyesini geçebileceğine işaret eden Hinton, “Şu anda gördüğümüz şey, GPT-4’ün sahip olduğu genel bilgi ölçüsü açısından bir kişiyi gölgede bıraktığı, genişliyor. Muhakeme açısından o kadar yumuşak değil ama kolay muhakeme yapabiliyor”.

  • 04

    İlerleme hızını göz önünde bulundurarak sürecin oldukça hızlı gelişmesini beklediğini kaydeden Hinton, bu nedenle endişelenmek gerektiğini söyledi.

  • 05

    Hinton, “Biz biyolojik sistemleriz, bunlar da dijital sistemler. Dijital sistemlerin biyolojik sistemlerden en büyük farkı, sahip oldukları bilgileri başka bir platforma veya robota kopyalayabilmeleridir.”

  • 06

    Google’ın yapay zeka birimi başkanı Jeff Dean, Hinton’un istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yapay zekaya sorumlu bir yaklaşım benimsemeye devam ediyoruz. Ortaya çıkan riskleri anlamaya çalışırken her zaman cesur yenilikler yapıyoruz.”

    Hinton’un derin öğrenme ve yapay sınır ağları üzerine öncü araştırması, ChatGPT gibi mevcut yapay zeka sistemlerinin yolunu açtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu