Yaşam

Beşiktaş Ortaköy Kültür Merkezi açıldı

Beşiktaş Belediye, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak bir süredir devam eden deprem güçlendirme ve yenileme çalışmalarının tamamlandığı Ortaköy Kültür Merkezi’nin açılışını yaptı. Açılışı Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, usta sanatçılar Zülfü Livaneli ve Sunay Akın ile birlikte yaptı.

Beşiktaş’ta Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılına özel kutlamalar ve açılış etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Bugün bir süredir deprem güçlendirme ve bakım-onarım çalışmaları devam eden Ortaköy Kültür Merkezi, usta ustaların ve vatandaşların katılımıyla hizmete açıldı. Açılışa sanatçılar Zülfü Livaneli, Sunay Akın, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beşiktaş Belediye Başkanı İstek Akpolat, Beşiktaş İlçe Başkanı Alican Şen ve vatandaşlar katıldı.

“PROJELER ÜRETEREK CUMHURİYETE KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Açılış töreninde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İstek Akpolat, “Bu kültür merkezinin önünde durduğumda ilk göreve geldiğim günleri hatırlıyorum. 2017 yılında burası kapalı ve atıl durumdaydı. Emek isteyen bir durumdaydı. Allah’a çok şükür söz verdiğimiz gibi bu alanı tamamlayıp hizmete açıyoruz. Şu anda yüzde 80’i hazır. Rahmetli Başkan Yardımcımız Ender Topçuoğlu’nun bu kültür merkezinin bu aşamaya gelmesinde büyük emeği var. Beşiktaş çok özel bir şehir. Türkiye’nin dört bir yanından milyonlarca vatandaşımızı burada ağırlıyoruz. Buraya gelen insanlar mutlu vakit geçiriyor. Şehrin doğru şekilde ayrıştırılmasını sağlamak bizim asli görevlerimizden biri. Beşiktaş’ta göreve geldiğimizde bunun sözünü verdik. Kültür ve sanatın başkenti Beşiktaş’ta bugün Ortaköy Kültür Merkezi açılacak. Cumhuriyetimize en güzel hediyelerden biri olacağını düşünüyoruz. İş yaparak, projeler üreterek Cumhuriyet’e katkı sağlıyoruz. “Yapmaya devam edeceğiz.” o” dedi.

Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünü kutlayarak konuşmasına devam eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Beşiktaş, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in yaşadığı ve Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı yerin adıdır. Beşiktaş olarak büyük bir birikimimiz var. Cumhuriyete karşı sorumluluktur. Beşiktaş demokrasidir, özgürlüktür, Cumhuriyet demektir.” “100’üncü yılımız ve daha nice yüzyıllarımız kutlu olsun” dedi. Açılışta usta sanatçı Sunay Akın da bir konuşma yaptı. Akıntı; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti şöyle tanımlıyor: ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür’, dolayısıyla Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle açılan bir kültür merkezinin önünde konuşmak benim için büyük bir onurdur. Cumhuriyeti yaşatmak istiyorsak Atatürk’ün bahsettiği kültür alanında daha fazlasını yapmalıyız.” dedi.

FERHAT LİVANELİ ORKESTRASI ORTAKÖY’DE SAHNEYE ÇIKTI

Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları kapsamında Ferhat Livaneli Orkestrası akşam 21.00’de Ortaköy Meydanı’nda sahne aldı. Beşiktaşlılara Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşatan orkestra, anlatıcı Sunay Akın eşliğinde bu anlamlı gecede özel eserlerini seslendirdi. Gecenin sürprizini ise ünlü sanatçı Zülfü Livaneli yaptı. Livaneli, ‘Yiğidim Aslanım’ ve ‘Merhaba’ şarkılarını söylerken, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da ustaya eşlik ederek vatandaşlara unutulmaz bir Cumhuriyet akşamı yaşattı.

Zülfü Livaneli konser öncesinde bir konuşma yaptı; “Cumhuriyet’in 100. yılında sizin gibi parlak insanlarla bir arada olmak ne kadar güzel. Kardeşim Sunay Akın da harika bir insan. Bir diğer kardeşim de Beşiktaş Belediye Başkanı İstek Akpolat. Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün sizleri selamlamaya geldik, bu konserle “Kendi adıma 100. yıl toplu anma törenlerinin ilkini kutluyorum. Bu kutlamalarımıza yarın da devam edeceğiz. Cumhuriyet kendini Türkiyeli hisseden herkesin Cumhuriyetidir. Dolayısıyla bu gencin 100. yıl dönümünü hep birlikte en coşkulu şekilde kutlamalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yolumuzu aydınlatıyor” dedi.

Açılışın ardından usta ustalar Zülfü Livaneli ve Sunay Akın adına Tema Vakfı’na yapılan fidan bağış plaketi, Başkan Rıza Akpolat tarafından ustalara takdim edildi. Afife Jale Sahnesi ve Livaneli Müzesi’nin de yer aldığı Ortaköy Kültür Merkezi, ziyaretçi ağırlamaya devam edecek.

Beşiktaş’ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, akşam saat 19.00’da Dolmabahçe Sarayı önünden başlayacak Fenerli Alayı yürüyüşü ve saat 21.00’de Ortaköy Meydanı’nda gerçekleşecek Edip Akbayram konseriyle devam edecek.

Kaynak: ANKA / Kültür ve Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu