Sağlık

İzmir Sağlık emekçileri şehir hastanelerini konuştu

İzmir Tabip Odası ve İzmir Kent Hastanesi Platformu, “İzmir Şehir Hastanesi Çalıştayı” düzenledi. Çalıştayda, kent hastanelerine yönelik yaşanan sıkıntılara dikkat çekildi.

İzmir’de İzmir Tabip Odası ve İzmir Kent Hastanesi Platformu “İzmir Şehir Hastanesi Çalıştayı” düzenlendi. İki gün süren çalıştaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. İhtilal Demirel, İzmir Kent Kurulu Lideri Nilay Kökkılınç, İzmir Tabip Odası Lideri Prof. Dr. Süleyman Kaynak, Manisa Tabip Odası Lideri Dr. Semih Alım ile sağlıkçılar ve ilçe kent kurullarının temsilcileri katıldı. Çalıştayda kent hastanelerinin sıhhat hizmeti, hayata tesirleri, ulaşımla ilgili kahırları lisana getirildi.

Sorunlara dikkat çekildi
Çalıştayda konuşan Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Dr. İhtilal Demirel, kent hastanelerinin büyüklüğünden ötürü işletme zorluklarının yaşandığına değinirken, bu hastanelerin yerleşim yerlerine uzaklığına da dikkat çekti.

İzmir Kent Kurulu Lideri Nilay Kökkılınç da İzmir Bayraklı Kent Hastanesine ulaşım konusunda problemlerin yaşandığına dikkat çekti. Kent hastaneleri nedeniyle mevcut hastanelerin kapatılmaması gerektiğini vurgulayan Kökkılınç, bu hastanelerin birebir vakitte kentin belleği olduğunu belirtti.

Manisa Tabip Odası Lideri Dr. Semih Alım de 180 bin doktorun performans sistemi ile çalıştığını tabir ederek, kısa muayene müddetleri ile tabiplerin mesai dışı çalışmalarının arttığını söz etti. İzmir Tabip Odası Lideri Prof. Dr. Süleyman Kaynak da “Şehir hastanesinde çalışacak olan sağlık emekçileri şimdiden tükenmişlik sendromu yaşayacak. Bu sendrom duygusal tükenme, duyarsızlaşma olarak görülecek” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu