Sağlık

HEP-SEN ‘Çürük Hastane’ Çalışmasına Başladı!

HEP-SEN, Türkiye genelindeki kamu ve üniversite hastanelerinin depreme karşı güçlü ve sağlam bir yapıya sahip olması için çalışmalara başladı. ‘Hastane Yok, Hayat Yok!’ Sloganı ile başlatılan davetin ardından HEP-SEN Genel Merkezi’ne depreme dayanıklı olmayan hastane binalarının ilanları alınmaya başlandı.

HEP-SEN Denizli Devlet Hastanesi konusunda uyarmıştı!

Türkiye’de 7’den 77’ye hasta ve yakınlarının hizmet aldığı, sağlık çalışanlarının 7/24 çalıştığı kamu ve devlet hastaneleri deprem güvenliği için SOS veriyor. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi geniş bir bölgede yıkıma neden olmuş, depreme dayanıklı olması gereken kamu hastanelerinin çoğu yıkılmış veya hasar görmüştü. HEP-SEN, geçtiğimiz günlerde Denizli Devlet Hastanesi’nin çürük olduğuna dair çok sayıda resmi belgenin bulunduğunu belirterek yetkilileri göreve çağırdı.

Hastane yoksa hayat da yok!

Depremlerde hastanelerin yaşam kaynağı oluşturduğunu belirten HEP-SEN yetkilileri, ‘Hastane yoksa hayat da yoktur!’ Sloganı ile başlattıkları çalışma hakkında bilgi verdi. HEP-SEN yetkilileri, “Depremde hastane binalarının durumu hayat kurtarabilir veya öldürebilir. Kırılgan hastane binalarının iyileştirilmesi için sorumluluk alalım! “Deprem öncesi önlem, deprem sonrası müdahaleden daha önemlidir” dedi. Şu ana kadar HEP-SEN Genel Merkezi’ne ‘depreme dayanıklı’ veya ‘güçlendirilmesi gerektiği’ bildirilen hastanelerin listesi şöyle:

Depreme dayanıklı olmadıkları konusunda tarafımıza şikâyette bulunulan hastaneler

1-Ağrı Dr Yaşar Eryılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesi
2-Aydın Devlet Hastanesi
3-Afyon Başmakçı Devlet Hastanesi
4-Antalya Atatürk Devlet Hastanesi
5-İstanbul Sultan II. Abdülhamid Han EAH
6-İstanbul İstinye Devlet Hastanesi
7-Çankırı Ilgaz Devlet Hastanesi
8-Batman İluh Devlet Hastanesi
9-Diyarbakır Lice Devlet Hastanesi
10-İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi

11 İKÇÜ İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi

12- İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu