Ekonomi

Lozan Zaferi’nin 100. Yıldönümü Çankaya’da Kutlanıyor

– LOZAN ANLAŞMASI 100 YILLIK

Çankaya Belediyesi, Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yılını İnönü Vakfı ve Sevda Cenap And Vakfı işbirliğiyle İsmet İnönü Parkı’nda kutlayacak. Kutlama programında Lozan Antlaşması’nın 100. Yıl Korosu, şef Gürer Aykal yönetimindeki Lozan Marşı ve İstiklal Marşlarını seslendirecek.

Çankaya Belediyesi, İnönü Vakfı ve Sevda Cenap And Vakfı ile birlikte düzenlenen Lozan Barış Antlaşması’nın 100. Yıldönümü Kutlama Programı, anlaşmanın imzalandığı 24 Temmuz Pazartesi günü saat 20.30’da Çankaya Belediyesi İsmet İnönü Parkı’nda gerçekleştirilecek.

Kutlama programı kapsamında Lozan Konferansı’nın animasyon sinema gösterimi ile Kerime Şenyücel’in yönetmenliğini yaptığı “Lozan 1923- Olmak ya da Olmamak” belgeseli yer alacak. Ayrıca Lozan Antlaşması 100. Yıl Korosu, orkestra şefi Gürer Aykal’ın bestesini Yekta Güngör Özden’in yaptığı Lozan Marşı’nı ve İstiklal Marşlarını seslendirecek. Koronun şefliğini Tayfun Ünver yapacak.

TAŞDELEN’DEN 100. YIL MESAJI
Lozan Antlaşması’nın Türkiye’nin tapu senedi, ulusal bağımsızlık ve kurtuluşumuzun son antlaşması olduğunu kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Milletimizin haklarını güvence altına alan ve dünya barışına büyük katkı sağlayan Lozan Antlaşması, geçmişten bugüne, bugünden yarına diplomatik bir zafer olarak tanımlanmaya ve anlatılmaya devam edecektir.”
Taşdelen, şöyle devam etti: “Dünyada çatışmaların ve savaşların olduğu bir dönemden geçiyoruz. Büyük Atatürk, ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ politikası ve Lozan’ın ışığıyla yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Lozan’ın 100. yılında ülkemize ve tüm dünyaya barış diler, bu büyük tarihi yazanlara bir kez daha şükranlarımı sunarım.”

-Çankaya Belediyesi bilgilendirme görevlisi olarak; Kurumumuz ile olan ilişkinize bağlı olarak bazı kişisel bilgileriniz tarafımızca 6698 Sayılı Kişisel Bilgilerin Korunması Kanunu’nun çizdiği sınırlar dahilinde işlenmektedir. Ayrıntılı Aydınlatma Metnine web sitemizden ve bizden talep etmeniz durumunda ulaşabilirsiniz.
-Bu e-posta bildirimi kişiye özel olup, içeriğinden doğrudan bildirimi gönderen kullanıcı sorumludur. Bu duyurunun içeriği ve/veya ekleri hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz, saklanamaz ve/veya kopyalanamaz. Mesaj size yanlışlıkla gönderildiyse veya mesajın muhatabı olmadığınızı düşünüyorsanız, lütfen mesajı tüm ekleriyle birlikte silin ve göndereni uyarın.

Bu, mesajın içeriğinden doğrudan kullanıcısının sorumlu olduğu kişisel bir e-posta mesajıdır. Mesaj içeriği ve/veya ekleri hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz, tutulamaz ve/veya çoğaltılamaz. Mesaj size yanlışlıkla gönderildiyse veya muhatabının siz olmadığınızı düşünüyorsanız, lütfen mesajı tüm ekleriyle birlikte siliniz ve gönderene haber veriniz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu