Haber

Tip Mersin Milletvekili Adayı Şilan Ekinci, “Türkiye’de 16 milyon genç yaşıyor ama baktığımız zaman Meclis’te gündem oluşturamıyoruz.

CEREN BALA TEKE

türkiyePersonel Partisi (TİP) Mersin Milletvekili Adayı Şilan Ekinci, “Bugün ülke gündeminden en çok etkilenen kesimler hem gençler hem de kadınlar. Meclis’e baktığımızda temsilimiz o kadar zayıf ki… 8 genç milletvekili var. Gençler, kadınlar olarak sadece 100 sandalyemiz var, temsilimiz bu kadar azken ihtiyaçlarımıza cevap verilmesini beklemek komik, o yüzden burada daha fazla yer açmamız gerekiyor, bu noktada da mücadele etmemiz gerekiyor. türkiye Türkiye’de 16 milyon genç yaşıyor ama sorunlara baktığımızda Meclis gündemini biz belirleyemiyoruz. Mevcut milletvekilleri bizi temsil etmeye yetmiyor” dedi.

türkiye 26 yaşındaki Personel Partisi (TİP) Mersin Milletvekili Adayı Şilan Ekinci, Meclis’te kadın ve gençlerin temsilinin yetersiz olduğunu belirtti. Ekinci, adaylık süreci ve siyasete atılmasıyla ilgili şunları söyledi:

“FARKLI DURUMLARDAKİ İNSANLARIN MÜCADELELERİNİ GÜNDEME TAŞIDIĞI İÇİN TİPTEN ADAYLIĞIMI AYIRDIM”

türkiye Personel Partisi’nde yer almamın en büyük sebeplerinden biri sivil toplum kuruluşlarında verdiğim mücadeleydi. Mesleğim gereği birçok farklı hak alanında çalışma fırsatım oldu. Romanlar, mülteciler, LGBTİ+’lar ve kadınlarla çalıştım. Türkiye Kurmay Partisi aslında benim için bu çabaya siyasi bir cevaptı. TİP’ten adaylığımı koydum çünkü farklı durumlardaki insanlar işlerini gündeme getiriyor ve farklı çalışma alanlarındaki insanlar bir emek alanına dönüşüyor. Bu süreç benim için çok güzel bir deneyim oldu. Bir genç olarak siyasi sürece girene kadar ne kadar tıkandığımızı anladım. Engellenmeye o kadar alışmışız ki bu noktaya gelmeyi hayal bile edemiyoruz, diye fark ettim. Bu yola çıktığımda ‘Sonuç ne olursa olsun benim için çok keyifli olacak’ dedim.

“GENÇLERE ÖZEL SADECE 8 ADET AVUKATIMIZ VAR. KADINLAR OLARAK SADECE 100 KOLTUĞUMUZ VAR”

Öncelikle TİP’te yer almamdaki en büyük sebeplerden biri genç bir kadın ve bir kadın olarak çalacağım kapıda olmak istediğim çabada beni gerçekten önemseyeceklerine olan inancımdı. ve söz hakkına sahip olmak için çaba sarf ederdi. Bunu süreçle birlikte gördüm. Bugün bir gençlik olarak Meclis’te yeterince temsilimiz yok. Kadınlar için yeterli temsiliyetimiz yok. Bugün ülke gündeminden en çok etkilenen kesim hem gençler hem de kadınlar. Meclis’e baktığımızda temsilimiz o kadar zayıf ki… Gençler için sadece 8 genç milletvekili var. Kadınlar olarak sadece 100 sandalyemiz var. Bu kadar az temsilimiz varken ihtiyaçlarımıza cevap verilmesini beklemek saçma olur. Bu nedenle burada daha fazla alana ihtiyacımız var. Savaşmamız gereken yer burası. Türkiye’de yaşayan 16 milyon genç var ama baktığımız zaman Meclis gündemini biz belirleyemiyoruz. Mevcut milletvekilleri bizi temsil etmeye yetmiyor. Evet temsil oranımız düşük, söz sahibi değiliz, birden fazla sorunumuz var ve gündemden en çok etkilenen kesimlerden biriyiz ama sorumluluk almayı da ihmal etmemeliyiz. Ben de bir genç kadın olarak bu sorumluluğu üstlenmek için daha çok çaba sarf edeceğim ve TBMM’nin gençlik ve kadın alanında yapılacak çalışmalar açısından ihtiyaçlarımızı karşılayacak düzeyde olmasını sağlayacağım.

“477 ERKEK AVUKATIN KADINLARA UYGUN POLİTİKA YAPABİLECEĞİNE İNANMAK GÜZEL OLACAK”

Gerçek anlamda görünür olabilmek için en çok mücadelemize sahip çıkmalıyız. Şimdi sorunlarımızdan bahsedelim. Nitekim Meclis’te 477 erkek milletvekilimiz var. Bu 477 erkek milletvekilinin kadınlara yakışır bir siyaset üretebileceğine inanmak gülünç olur. Gelin bu seçimde bunları dikkate alarak hep birlikte çabamızı artırarak ihtiyaçlarımızın daha nezih bir yerde daha fazla karşılanabileceği bir alan yaratmak için hep birlikte bir şeyler yapalım.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu