Haber

Mudanya Belediyesi Kaçak Yapılarla Mücadelesini Sürdürüyor

Mudanya Belediyesi, ilçe genelinde kaçak ve imarsız yapılarla mücadelesine ara vermeden devam ediyor. Yıkım işlemleri yasal süreçleri tamamlanmış yapı grupları tarafından gerçekleştirilmektedir.

Mudanya Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapılarla mücadeleye devam ediyor. Mudanya Belediyesi Yapı Denetim Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve kırsal kesimde kaçak ve kaçak olduğu tespit edilen yapılar, yasal işlemleri tamamlandıktan sonra yıkılıyor. Son olarak Kumyaka Mahallesi’ndeki taş istinat duvarı ve betonarme yapısı iki kez mühürlenen bina, 3194 Sayılı İmar Kanunu’na aykırı olduğu ve imar kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle yıkılıyor.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi olarak ilgili yasa ve mevzuat kararları çerçevesinde süreçlerin yürütüldüğünü belirterek, “Kaçak yapıların yıkımı için yasal süreç başlatıyoruz. Bakanlığımız, biz de bu yıkımları gerçekleştirerek üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz.” Türkyılmaz, yaptıkları imar planı çalışmalarıyla Mudanya’yı geleceğe sağlıklı bir şekilde taşımak istediklerinin altını çizerek, “İlçemizi çağdaş şehirciliğin gerekleriyle buluşturarak, bugünün ve geleceğin şartlarına uygun bir kent oluşturmayı hedefliyoruz. Bu noktada da şehrimizin sağlıklı bir şekilde yapılanmasını sağlama kararlılığımız devam edecektir.” – BURSA

selimhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu