Haber

Google çalışan sayısını azaltmaya devam edecek

Son dönemde dünyanın en büyük şirketleri çalışan sayılarını azaltıyor. Bunlardan biri Google’dır. ABD merkezli teknoloji devinin dünya çapında birçok ofisi bulunuyor ve on binlerce çalışana istihdam sağlıyor. Ancak şirket son dönemde işten çıkarma haberleriyle ilgi odağı haline geldi. Son gelişmelere göre Google, çalışan sayısını daha da azaltacak.

Google CEO’su Pichai: “Zor seçimler yapmamız gerekiyor”

Son dönemde Meta, Microsoft ve Amazon gibi teknoloji devleri işçi sayısını azaltmaya çalışıyor. Google ayrıca geçen yılın başında 12 bin kişiyi, birkaç hafta önce de yine yüzlerce kişiyi işten çıkarmıştı. Son bilgilere göre geri kalan çalışanlar her an işini kaybedebilir.

Google CEO’su Sundar Pichai, şirkete yaptığı açıklamada şirketin öncelikli hedeflerine yatırım yapacağını ancak bu yatırım için kapasite yaratacak güçlü seçimler yapmaları gerektiğini belirtti. Bu güçlü tercihler, tahmin edebileceğiniz gibi, çalışan sayısını azaltmak içindir.

Google, Chrome’un bilinmeyen sekme tarifini değiştirdi! Artık bildiğin gibi değil

Geçen yıl 12 bin kişinin işten çıkarıldığını hatırlatan Pichai, bu kez işten çıkarmaların o zamanki kadar kapsamlı olmayacağını ifade ederek açıklamasına devam etti. CEO, kararın gerekçesini şirket kararlarının uygulanmasını kolaylaştırmak ve bazı alanlarda daha hızlı hareket etmek olarak gösterdi.

Pichai, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bu değişikliklerin birçoğu zaten duyurulmuş olsa da, açık olmak gerekirse, bazı takımlar yıl boyunca ihtiyaç duyuldukça belirli kaynak tahsisi kararları almaya devam edecek ve bazı roller etkilenebilir.” Bunun dışında şirket tarafından başka bir açıklama yapılmadı.

Teknoloji devleri neden çalışanlarını işten çıkarıyor?

2019 yılında başlayan COVİD-19 salgını nedeniyle insanlar uzun süre evlerinde kalmak zorunda kaldı. Bu dönemlerde insanlar teknolojiye çok yakınlaşmaya başladı. Buna bağlı olarak başta bilgisayar ve telefon olmak üzere teknoloji bağlantılı birçok pazarda satışlar arttı. Bu süreçte Google ve Microsoft gibi teknoloji şirketleri talep arttıkça çalışan sayısını artırmak zorunda kaldı.

Ancak günümüzde COVİD-19 salgını önemli ölçüde azalmış ve insanlar eski hayatlarına dönmüşlerdir. Bu bakımdan insanların teknolojiye olan ilgisi pandemi öncesine döndü. Hal böyle olunca salgının en ağır dönemlerinde işe alınan çalışanlara gerek kalmıyor. Teknoloji şirketlerinin işçi çıkarmalarının temel nedeni budur.

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

gurgentepe-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu