Haber

Disneyland’da 12 kişi hız treninde mahsur kaldı

Hong Kong’daki Disneyland eğlence parkında hız treninde mahsur kalan 12 kişinin kurtarıldığı açıklandı. ‘Hiperuzay Dağı’ isimli trenin 7 Şubat Çarşamba günü durmasının ardından durum yerel saatle 15.16’da polis ve itfaiyeye bildirildi. İhbar üzerine olay yerine onlarca polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Reuters’in haberine göre olaya ilişkin açıklama yapan polis sözcüsü, olayda herhangi bir yaralanmanın olmadığını, olay yerinde herhangi bir yangın veya dumanın bulunmadığını belirtti. İtfaiye, hız treninde mahsur kalan kişilerin de 1 saat içerisinde kurtarıldığını belirtti. Açıklamada, Hong Kong Uluslararası Havalimanı yakınında bulunan Disneyland’daki çalışmalara yaklaşık 40 itfaiyecinin katıldığı belirtildi.

ŞUBAT AYI SONUNDA BAKIM AMACIYLA KAPANACAKTIR

Firmadan yapılan açıklamada, ‘Güvenlik tedbiri olarak hızlı trenin kontrol sistemi tarafından durdurulduğu, içinde 12 yolcu bulunan araçlardan birinin itfaiyenin yardımına ihtiyaç duyulan bir noktada durdurulduğu’ belirtildi. Şirket, gerekli kontrollerin tamamlanmasının ardından roller coaster’ın faaliyetlerine devam edeceğini duyurdu.

Disney’in internet sitesinde paylaşılan bilgilerde, ‘Hiperuzay Dağı’ treninin ‘insanları bir Star Wars savaşına atması’ ve bu trenin özellikleri arasında ‘yüksekten düşüp karanlığa dalması’ olduğu söyleniyor. İnternet sitesinde paylaşılan bilgilerde trenin rutin bakım ve denetim amacıyla 26 Şubat – 1 Mart tarihleri ​​arasında kapalı olacağı belirtildi.

(DIŞ HABER SERVİSİ)

haber-akoren.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu