Haber

CHP Milletvekili Asu Kaya, Düziçi’nde Su Problemi Yaşayan Depremzedelerle Buluştu

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde su sorunu yaşayan depremzedelerle bir araya geldi. Bir vatandaş, “Suyumuzu istiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız. Önemli olan o koltuğa oturmak değil, hizmet etmek. Bu yolu bugün kimse açamaz. Canımı veririm” dedi. Bu yolu kimseye açmayacağım. Kim gelirse gelsin suyum gelecek, bu yol açılacak” dedi. Kaya “ Deprem Afet sonrası kuraklık evet oldu. Sıcak havalarda kuraklık oldu ama Düziçi’nde her yer su oldu. Yemyeşil ova. Yetkililerin bir an önce Düziçi’ni görmesini istiyoruz. Temel bir hak olan su hakkının, temiz ve sağlıklı suya erişimin sağlanmasını ve bu haklara erişim yolunda adımlar atılmasını bekliyoruz. Derhal göreve çağırıyoruz” dedi.

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde su sorunu yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Bir vatandaş talebini “Suyumuzu istiyoruz, insanca yaşamak istiyoruz. Bu bizim en doğal hakkımız. Önemli olan o koltuğa oturmak değil, hizmet etmek. Bu yolu bugün kimse açamaz. Canımı veririm. , Bu yolu kimseye açmayacağım. Kim gelirse gelsin suyum gelecek, yol açılacak” dedi. Kaya ise, “İnsanlar olmayan suyu değil, var olan suyu istiyor. Olmayan suyu değil, var olan suyun mahallelere adil bir şekilde dağıtılmasını istiyorlar. Artık bu insanların sesini duyun” dedi.

2 aydır su olmadığını belirten bir başka vatandaş ise “Ben hakkımı savunuyorum, hakkımı istiyorum. 2 aydır burada su yok” dedi.

“YETKİLİLERİN BİR AN DÜZİÇİ’Yİ GÖRMESİNİ İSTİYORUZ”

Kaya, bir vatandaşın kardeşinin cenaze namazını kılmak için ihtiyaç duyduğu suyu bulduğunu söylediğini belirterek, şunları söyledi:

“Bu amca gözyaşları içinde anlatmış, ‘Kardeşimin cenazesini yıkamak için zar zor iki tas su buldum’ dedi. Buna hakkınız yok. Yeşil Düziçi’nde bu suyu kuruttunuz. Deprem felaketinden sonra kuraklık oldu. evet sıcakta kuraklık vardı ama Düziçi’nin her yerinde su var, her yer su. Yemyeşil ova. Yetkililerin bir an önce Düziçi’ni görmesini istiyoruz. Temel bir hak olan su hakkını, temiz, sağlıklı suya erişim hakkını, dolayısıyla bu hakları bekliyoruz. Derhal göreve çağırıyoruz.”

“KİMSEYİ ARAMIYORUZ. BÖYLE BİR LİDER Mİ?”

Başka bir vatandaş şunları kaydetti:

“İktidara geldiğinde ilk vaadi neydi? Asbestli boruları söküp saf su boruları kullanacağız dediler. Nerede burası? O suya şimdi ihtiyacımız var. Neden kaçıyorsunuz? Aradığımız kimse yok. Lider dediğin bu mu?”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu