Haber

Başkan Böcek “1450 personel ve 290 araçla sahadayız” “Tüm gücümüzle çalışıyoruz”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bugüne kadar benzeri görülmemiş yağış alan kent merkezinde metrekareye 300 kilogram yağmur düştüğünü belirterek, 2 bin 500’ün üzerinde ihbar aldıklarını, 1450 kişiyle de bölgedeki vatandaşlara sürekli destek verdiklerini söyledi. işçi ve 290 araç-iş makinesi. Önder Böcek, “Su baskınlarının yaşandığı tüm bölgelerimizde tüm gücümüzle çalışıyoruz.”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurulan Afet Uyum Merkezi’nde kentte yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasına “Tüm Antalya’ya geçmiş olsun” diyerek başlayan Önder Böcek, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün dün yaptığı “çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağış” uyarısı üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili tüm birimleri harekete geçirdiklerini söyledi. alarma geçti ve gerekli önlemlerin alınması için hazırlıklara başladı. söylenmiş.

METRE KARE BAŞINA 300 KİLOGRAM YAĞIŞ

Bugüne kadar benzeri görülmemiş bir yağış yaşadıklarını belirten Önder Böcek, “12 Şubat akşam 20.30 itibarıyla gece boyunca şiddetlenerek devam eden sağanak yağış nedeniyle metrekareye 300 kilogram yağış düştü. Maalesef mevsim normallerinin dışında kalan olağanüstü yağışlar nedeniyle şehrimizin bazı kesimlerinde sel felaketi yaşandı ve çok sayıda vatandaşımız bu afetten etkilendi. “Aldığımız bilgilere göre bu yoğunluktaki son yağış 2009 yılında Antalya merkezimizde görüldü” dedi.

1450 İŞÇİ 290 ARAÇ

Uyarı yapılır yapılmaz çalışmalara başladıklarını kaydeden Önder Muhittin Böcek, şu bilgileri verdi: “İtfaiyemiz ve ASAT Genel Müdürlüğümüz, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığımız, Çevre Koruma ve Denetim Daire Başkanlığımız, Tarımsal Hizmetler, Teknik Servis gibi tüm birimlerimiz İşler Dairesi, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin 1450 çalışanı var. 290 araç ve iş makinesiyle vatandaşlarımıza sürekli olarak sahada destek olduk. Aynı zamanda Valiliğimiz, AFAD İl Müdürlüğümüz ve ilgili tüm kurumlar ve ilçe belediyelerimizle koordineli olarak yürüttüğümüz çalışmalarımız da kent genelinde devam ediyor. “Ayrıca yoğun yağıştan etkilenen yolda mahsur kalan araçların çekilmesi için İl Emniyet Müdürlüğümüzle iş birliği içinde çalışıyoruz.”

900 VATANDAŞ KURTARILDI

Çağrı merkezlerine 2 bin 500’ün üzerinde ihbar geldiğini ve hepsinin değerlendirildiğini belirten Lider Böcek, “Gece boyunca öncelikle yaşlı, hasta, engelli ve araçlarda mahsur kalan 900 vatandaşımızı kurtardık. Ekiplerimizin ev ve iş yerlerinde meydana gelen su baskını ile ilgili saha çalışmaları devam ediyor. “Ulaşımın zor olduğu mahallelerimizde yeme-içme desteği sağlayacağız” dedi.

GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirten Önder Böcek, şöyle konuştu: “Izgaraların açık tutulması, kanalların temizlenmesi, ilgili pompa sistemlerinin çalışır durumda tutulması, konutlardan, iş yerlerinden ve kanallardan su tahliyesi, evlerimizin tahliye edilmesi Mahsur kalan vatandaşların güvenli alanlara çekilmesi, devrilme ve risk oluşturan ağaçlara müdahale edilmesi için birçok çalışma ekiplerimiz tarafından aralıksız sürdürüldü. Sel felaketinin yaşandığı tüm bölgelerde var gücümüzle çalışıyoruz. “Yağmurun devam etmesi durumunda ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam ediyor.”

UYARI DEVAM EDİYOR

Antalya halkına geçmiş olsun dileklerini dile getiren Önder Muhittin Böcek, “Antalya Valiliğimizin uyarıları gece 23.59’a kadar devam ediyor. Bu uyarı doğrultusunda tüm vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını rica ediyoruz. “Can ve mal kaybının yaşanmaması adına vatandaşlarımızdan çok önemli olmadıkça dışarı çıkmamalarını rica ediyoruz” diye uyardı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu