Haber

18 gündür enkaz altında kalan kızlarının anılarının silinmesini bekliyor

KAHRAMANMARAŞ’ın Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde 2 kızı, 3 çocuğu ve eşini kaybeden Hüseyin Keskin (60), 18 gündür yıkılan evinin enkazını bırakmıyor . Kızlarının hatıralarının silinmesini bekleyen Keskin, “Allah kimseyi oğluyla imtihan etmesin. Dışarıdan eve geldiğimde çocuklarım koşardı. ‘İşte buradasın baba, buradasın’ derlerdi. hoşgeldin. şimdi burada bekliyorum. kimse aşağı inmiyor.”

Elbistan ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde, pazarcı Hüseyin Keskin’in ailesinin yaşadığı 3 katlı bina da yıkıldı. Keskin’in depremde evde bulunan kızları Döne Nur (18) ve Yağmur Keskin (9) hayatını kaybederken, diğer çocukları Deniz (19), İbrahim (17) ve Gamze Keskin (16) ile eşi Halime Keskin (60) yaralandı. Depremin olduğu ilk gün enkaz altından çıkarılan iki kardeşin cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından ilçede toprağa verildi. Enkazdan kurtarılan yaralı anne ve 3 çocuğu İstanbul’daki hastanelere sevk edildi.

18 gündür enkazda yaşamını yitiren kızlarının hatıralarının çıkarılmasını bekleyen Hüseyin Keskin, “Birden bir sarsıntı oldu. Her şey yıkıldı. Depremde ben dışarıdaydım. Çocuklarım dışarıdaydı. Enkaz altında kalan 2 çocuğum hayatını kaybetti.Diğer 3 çocuğum ve anneleri yaralı olarak kurtarıldı.İstanbul’da hastaneye kaldırıldılar.Doktorlarla konuşuyorum.Çocuklarımın telefonları enkazda.Doktor bana ‘Çocuk benim çocuğum, çekinme’ diyor. Bekliyorum Allah halimizden razı olsun Çok faydası oluyor Hayatımda görmediğim yardımı burada gördüm Çok destek oluyorlar Ama içimde bir acı var Geçmiyor dil ile anlatılır.Allah kimseyi oğluyla imtihan etmesin.Dışarıdan eve geldiğimde çocuklarım koşardı.’Geldin.Şimdi burada bekliyorum.Aşağıya kimse inmiyor.Biz çocuklarımın cenazelerini yıkadık. ve onları gömdü.’ hiç.

Yıkılan binada 3 dairesi olduğunu belirten Hüseyin Keskin, “İnsanlar rastgele ev almasın. Ben rastgele aldım. Müteahhite ve yapılan binaya dikkat etsinler. Çok kötü bir durum. Allah kimseye göstermesin.”

haber-erdemli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu