Haber

Van’da aileler PKK’nın kaçırdığı çocuklar için eylem yapıyor

Van’da terör örgütü PKK tarafından kızı dağlara kaçırılan anne Nazlı Sancar, tek isteklerinin çocuklarına kavuşmak olduğunu vurgulayarak, “Bizim çocuklarımızın kanıyla kendi çocuklarını okutuyorlar.”

Van’da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağlara kaçırılmasından HDP’yi (DEM Parti) sorumlu tutan aileler, 75 haftadır partinin il genel merkez binası önünde protesto yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Çocukları farklı tarihlerde PKK terör örgütü tarafından dağlara kaçırılan ve sayıları 35’e ulaşan aileler, ellerinde pankartlarla DEM Parti İl Örgütü binası önüne gelerek HDP ve PKK aleyhine slogan attı.

Protestoya katılan anne Nazlı Sancar, her hafta umutla DEM Partisi’nin (HDP) kapısına geldiklerini belirterek, “Ben hem Van’da, hem Diyarbakır’da, hem Ankara’da, hem de her yerde mücadele eden bir anneyim. HDP’den vazgeçmeyeceğim.” . Kendini kurtarmak için her gün adını değiştiriyor. Burada DEM Partisi Van İl Teşkilatı’nı yazmışlar. Onlar da kendilerinin terör örgütü olduğunu ve suçlu olduklarını biliyorlar. Ama biz anneler olarak umutluyuz ve umudumuz artıyor. Geçen hafta iki çocuğumuz geldi. Şu ana kadar 49 çocuğumuzu kazandık. “Umudumuz her geçen gün artıyor. Umudumuzu kaybetmiyoruz. Allah’ın izni ve devletimizin gücüyle hepimiz çocuklarımıza kavuşacağız” dedi.

“Bizim çocuklarımızın kanıyla kendi çocuklarını okutuyorlar”

Tek isteklerinin çocuklarına kavuşmak olduğunu vurgulayan Sancar, “5 yıldır bu anne babalar feryat ederken HDP’li milletvekilleri nerede? Neden açıklama yapmıyorlar? Bizimki bir çocuğun emeği. Biz siyaset için ya da koltuk için burada değiliz. Biz sadece hakkımız olan çocuklarımızı HDP’den korumak istiyoruz.” , PKK’dan bunu talep ediyoruz. Bizim çocuklarımızın kanıyla kendi çocuklarını okutuyorlar. O silah çocuklarının eline layık. Çocuklarımızın elinden kalemi alıp onlara silah veriyorlar. Çocuklarımızın ve hayatlarımızı kararttılar. Çocuklarımızı dağlara, bizi ise kendi kapılarına mahkûm ediyorlar. Bu kadar yeter diyoruz. Hepsi “Kürtlere zulmediyorlar. Her gün şehit veriyoruz. Şehitlerimiz her gün geliyor. Artık yüreğimiz kanıyor. Allah hakkımızı onlara bırakmasın” dedi.

“Aileler çocuklarını HDP ve PKK’dan istemeli”

Konuşmasında kızı Şeyma’ya seslenen anne Nazlı Sancar, “Kızım Şeyma, yıllardır senin peşindeyim. Sesimi duyuyorsan bu zalimlere inanma, gel devlet güçlerine teslim ol. Geçen hafta iki çocuk dünyaya geldi” dedi. Gelip teslim oldular ve kelepçelenmeden ailelerine kavuştular.Ben de tüm çocuklara sesleniyorum, “Gelip devlete teslim olsunlar. Ailelerden talebimiz HDP ve PKK’dan korkmamaları ve onların hakkı olan çocuklarını talep etmeleridir” dedi. -VAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu