Yaşam

Ünlü şefler depremzedelere desteklerini sürdürüyor

6 Şubat gecesi meydana gelen ve ülkemizi boğan facianın etkileri devam ediyor. 10 ili etkileyen depremin ardından tüm ülke seferberliğini sürdürüyor.

Ülkedeki tüm vatandaşlar yardım ve takviye için seferber oluyor. Ünlülerin yanı sıra vatandaşlar da takviye için ellerinden geleni yapıyor. Mesleğinde ünlü kişiler de desteklerini farklı şekillerde gösteriyor. Bu takviyeleri yapan kişiler arasında mutfakta hünerlerini gösteren ve birçok kişi tarafından tanınan ünlü şefler bulunmaktadır.

Muhtarlardan depremzedelere tam destek

Deprem felaketi ve ağır bilançolarının açıklanmasının ardından hızla bölgeye giden ünlü şefler memleketlerine döndüklerinde ellerinden gelenin en iyisini yaparlar. Özellikle İstanbul’da toplanan şefler bir merkeze gelip yemek yapıyor. Ortada toplanan şefler aynı anda afet bölgesine üretimi gönderirler. Çiğdem Seferoğlu ve Esen Hünal ile her gün bir araya gelerek depremzedeler için yemek hazırlayan Refika Birgül, şunları söyledi; “Bir haftadır tüm ekibimiz ve yüreğimizle afet bölgelerine gıda gönderiyoruz.” Bu sözlerin arkasında bunları da Refika Birgül dile getirdi.

Pişirdikleri yemeklerde damak tadına önem verdiklerini ve yemeklerin ülkemiz damak tadına uygun eserler kullanılarak hazırlandığını belirtti. Sözlerine devam eden Birgül, bulgur, bakliyat ve baharatlarla tüm ihtiyaçları tek öğünde karşılamaya özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Youtube camiasında Refika’nın mutfağı olarak tanıdığımız Refika Birgül de ekip arasında yer alıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin ünlü şeflerinden Teoman Hünal’ın kızı Esen Hünal da grupta yer alıyor. Yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Çiğdem Seferoğlu da grupta yerini alıyor. Birbirinden lezzetli yemekleri ile görenleri büyüleyen şefler, güçlü bir süreçte herkesin sorumluluk üstlendiği bu süreçte çalışmalarına devam ediyor. Farklı besin içeriklerine sahip konserveler yaparak, yardımlarını hızlı bir şekilde ulaşılması gereken yerlere gönderirler. Herkesin iyileşmesi dileklerinin ortasındadır.

haber-sarikamis.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu