Haber

Ukrayna’nın öne sürdüğü ‘Kore senaryosu’ iddiasına Kremlin’den yalanlama

Peskov, günlük basın toplantısında gazetecilerin bu konuya ilişkin soruları karşısında bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kimse bundan bahsetmiyor. Bu yeni bir yalan haber”dedim.

‘Kore senaryosu’ tezi ilk olarak Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Aleksey Danilov tarafından gündeme getirildi. Ukrayna basınına açıklama yapan Danilov, Kore Savaşı’nın sonunda Kuzey ve Güney Kore’nin ortasında 38’inci paralel temel alınarak oluşturulan ve çatışmaları durduran ‘sınır senaryosu’ getirilebileceğini kaydetti. Rusya tarafından masaya.

Daha sonra Ukrayna basınında yer alan haberlerde, Rusya Devlet Liderlik İdaresi Başkan Yardımcısı Dmitriy Kozak’ın söz konusu senaryoyu Avrupalı ​​siyasetçilere danıştığı iddia edildi.

‘Seferberliğin devam ettiği tezlerine itibar etmeyin’

Telegram kanallarında Rusya’da kısmi seferberlik çabalarının sürdüğü iddia edilen paylaşımlar da basın toplantısında gündeme geldi.

Telegram kanallarındaki paylaşımların prestij olmaması gerektiğini belirten Peskov, şöyle konuştu: “Birinci bilgi kaynağı Rusya Devlet Başkanı başkanlığındaki hükümettir. Telegram kanallarını abartmaya gerek yok”ifadeleri kullandı.

‘Fransız AMX-10RC tanklarının Ukrayna’ya sevkiyatı hiçbir şeyi değiştirmez’

Peskov, Fransa’nın Ukrayna’ya AMX-10RC tipi tekerlekli tank tedarik etmesinin hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini ve özel askeri operasyonların seyrini bozmayacağını vurguladı.

sözcü, “Fransa’nın kararından bahsetmenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Hem kolektif Avrupa’nın hem de NATO’nun ve ABD’nin Ukrayna’ya silah tedariki yoluyla on milyarlarca dolar pompaladığını biliyoruz. Bu sevkiyatlar prensipte hiçbir şeyi değiştiremez ve değiştirmeyecek. “Acılarını artırabilir ve uzatabilir. Özel askeri operasyonların sürecini bozamaz.”dedi.

Geçen hafta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde AMX-10RC zırhlı araçlarını Ukrayna’ya gönderme sözü verdi. Böylece Paris, Ukrayna’ya hafif tank tedarik etmeyi kabul eden ilk Batılı ülke oldu.

Fransız yapımı ağır zırhlı araç AMX-10RC de tekerlekli tank olarak piyasaya sürüldü.

“Brezilya’daki baskınları kınıyoruz”

Ortada Peskov, eski Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro’nun destekçilerinin Brezilya’da hükümet, Kongre ve Yüksek Mahkeme binalarına düzenlediği baskınları kınadı.

“Tabii ki, ayaklanmaları kışkırtanların eylemlerini en güçlü şekilde kınıyoruz ve Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva’yı mutlak biçimde destekliyoruz, ülkede düzeni ve hukuku geri getirmeyi amaçlayan eylemlerini destekliyoruz.”Peskov, Lula da Silva’nın ikili ilişkileri geliştirme çabalarını çok maliyetli bulduklarının altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu