Haber

Trakya Üniversitesi Öğrencileri İsrail’in Gazze Saldırısını Protesto Etti

Trakya Üniversitesi öğrencileri İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Balkan Yerleşkesi Bolca Ana Yemekhane önünde toplanan grup, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla sessizce rektörlük binasına yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi İbrahim Çetindağ, Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlenen saldırıyla birlikte İsrail’in sistematik olarak ağır silahlı güç kullandığı saldırıların da başladığını söyledi. Filistin halkı 75 yıldır zirveye ulaştı.

Hastanenin tüm dünyanın gözü önünde yıkıldığını ve aralarında çocukların da bulunduğu 500’den fazla kişinin bu enkaz altında kaldığını belirten Çetindağ, bu olaylara sessiz kalanların vicdanının bir kez daha toprağa gömüldüğünü belirtti.

“İsrail’i şiddetle kınıyoruz”

Yaşananlar karşısında sessiz kalmayı insan onuruna ve vicdanına aykırı bulduklarını belirten Çetindağ, şöyle konuştu:

“Uluslararası hukuku ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni hiçe sayan, yasaklı silahlar kullanan, elektriği, suyu ve gıdayı kesen ve Filistin halkını, bir savaş alanı olarak bilinen Gazze’de açlığa, sefalete ve ölüme mahkum eden İsrail’i şiddetle kınıyoruz. Yıllardır açık hava hapishanesindeyiz.” Çünkü biliyoruz ki, sesimiz gökleri sarsmadığı ve tarafsızlığını kaybetmiş medyanın çarpık haberlerine maruz kalanlar uyanmadıkça bu zulmün ve insanlık trajedisinin asla bitmeyeceğini biliyoruz.

Masum insanların, erkeklerin, kadınların, çocukların, yaşlıların canlarını alan bu şiddet, minik meleklerin kanatlarını koparmaktan çekinmeyen bu sınırsız baskınlar hiç bitmeyecek. İşte tam da bu yüzden buradayız ve safların, mazlumların yanındayız. “Hayatını kaybeden tüm masumlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, bu zulme göz yumanların vicdanının yeniden canlanmasını temenni ediyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Gazze’de yaşanan acılara kayıtsız kalmadıklarını ifade etti.

Trakya Üniversitesi olarak bu tepkiye ortak olmak istediklerini belirten Tabakoğlu, “Umarız bu cezasız kalmaz. Bu aziz millet olup bitenleri çok yakından izliyor ve bu acıyı paylaşıyor.” söz konusu.

Açıklamaya akademisyenler de destek verdi.

lacinajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu