Haber

Şener Barut, Sultan Barut’u öldürmekten yargılandı

SİNEM NAZLI DEMİR

İstanbul Çağlayan’da 14 Ocak 2023’te boşanma aşamasına gelen Sultan Barut’u bıçaklayarak öldüren Şener Barut, hakim karşısına çıktı. Duruşmada sanık, “Özür dilerim, öldürmek niyetinde değildim” dedi. Duruşmanın ardından açıklama yapan anne Neriman Barut, “Bu bir anne feryadı canımı yakıyor. Katilin cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Avukat Nida Baltalı, “Padişah evliliğinde şiddet gören bir kadındı. Bu şiddete ‘yeter’ dediği için öldürüldü” dedi.

İstanbul Boşanma sürecinde olduğu eşi Sultan Barut’u 14 Ocak 2023’te Çağlayan’da bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık Şener Barut’un yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle. Duruşmaya sanık ve müştekilerin avukatları ile Sultan Barut’un annesi Neriman Ovac ve babası Murat Ovac katıldı. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Avukat Abdullah Yılmaz da katıldı.

“BıÇAĞI ALDIM ÇÜNKÜ ONU TEHDİT ETTİM”

Duruşma, sanık Şener Barut’un ifadesi ile başladı. Sanık, Sultan Barut’a boşanma davası açtığını ve bu süreçte çocuklarının da olduğunu söyledi. Sanık, “Çocuklarımı özledim” dediği için çocuklarını teslim ettiği Sultan Barut’un bir süre sonra kendisiyle bağlantısını kestiğini söyledi.

Olay günü Sultan Barut ile birlikte kardeşinin evine gittiğini belirten sanık, “O sırada üzerimde bıçak vardı. Bıçakla tehdit edeceğim için aldım. Abim istemedi. Olayları bildiği için bizi eve aldı ve kapıyı kapattıktan sonra eşim bana hakaret etmeye başladı.” Kontrolünü kaybettiğini öne süren sanık, “O sırada arbede yaşadık. Bıçağı çıkardım. Gözlerimi kapatıp bıçakla bir kez vurdum. Arkama bakamadım, bir şeyler biliyordum.” kötü bir şey oldu. taksiye binip karakola gittim teslim oldum. karımı yaraladığımı söyledim.”

“27 YAŞINDAKİ KIZIMI GÖMLEDİM”

Duruşmada söz alan Sultan Barut’un babası Murat Ovaç, sanıkların yalan beyanda bulunduğunu belirterek, olayın sanıkların anlattıklarından farklı olduğunu söyledi. Sanıkların Erginç Barut hakkında da suç duyurusunda bulunduğunu belirten Ovaç, “Kızım 20 dakika bekledikten sonra kan kaybından ölüyor. Abisi neden onun evindeki olaya müdahale etmiyor? Ben de Erginç Barut’tan şikayetçiyim. Müdahale etmiş olsaydı kızım yaşıyordu, sanık hakkında da şikayetçiyim, “27 yaşındaki kızımı gömdüm. Kızım yüzde elli engelliydi ve daha önce de şiddete maruz kalmıştı. Adalet arıyorum” dedi.

Duruşmada ifade veren Şener Barut’un ağabeyi Erginç Barut, olay anında evde olduğunu ve olay mahallini görünce ambulansı aradığını söyledi.

Çocuk ve Kadın Derneği adına ilk olarak davayı üstlenen Murat ve Neriman Ovaç’ın avukatları Nida Baltalı ve Begüm Osma da tanığın sözlerine katılmadıklarını belirterek çelişkili sözler verdiler. Avukat Abdullah Yılmaz da tanığın taraflı söz verdiğini savundu.

MAHKEME BAŞKANI İYİLEŞMEYİ 13 TEMMUZ’A ERTELEDİ

Savcı, Sultan Barut’un cep telefonunun bilirkişiye gönderilmesini ve sanığın tutukluluğunun devam etmesini istedi. Sanık avukatı da Şener Barut’un tutukluluk halinin kaldırılmasını talep etti. Mahkeme başkanı, Sultan Barut’un varsa cep telefonunun incelenmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 13 Temmuz’a erteledi.

“Anneler sesimi dinleyin”

Duruşmanın ardından Sultan Barut’un anne babası ve ailesinin avukatları adliye önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Nida Baltalı, “Sultan tek başına geçimini sağlamaya çalışan ve evliliğinde şiddet gören bir kadındı. Bu şiddete ‘yeter’ dediği için öldürüldü. Şener Barut, her cinayet katili gibi” dedi. Kadın cinayeti anlatırken yalana başvurdu, vicdan azabı çekmedi, yapacağız” dedi.

Açıklamada söz alan anne Neriman Barut da annelerin kendisini anlaması gerektiğine değinerek, “Anneler sesimi duyup beni dinlesin. İçim yanıyor, katilin cezasını çekmesini istiyorum. Kızım boşanmak mı istiyordu. böyle olmak?

TALEPTEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, olay günü Şener Barut’un boşanma aşamasında olan Sultan Barut’u bıçakla yaraladığı ve bu yaralanma sonucunda Sultan Barut’un hayatını kaybettiği belirtildi. , sanığın bıçağı tedarik etmesinin karısını öldürmeyi amaçladığını ve bu nedenle karısını kasten öldürdüğünü. “Tasarlayarak öldürme” suçundan yargılanması talep edildi.

Kaynak: ANKA / Sayfa 3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu