Ekonomi

Nijerya altyapıyı güçlendirmek için milyarlarca dolarlık IDB kredisi istiyor

RİYAD – Nijerya, ülkedeki çok çeşitli altyapı projelerini finanse etmeyi amaçlayan milyarlarca dolarlık finansmanı güvence altına almak için İslam Kalkınma Bankası (IDB) ile görüşmeleri ilerletiyor. IDB yetkilileriyle aktif temas halinde olan Lider Bola Tinubu, Nijerya’nın yatırımlar için cazip bir destinasyon olma potansiyelinin altını çizdi.

Lider Tinubu ve İKB Lider Yardımcısı Dr., Pazartesi günü akşam namazının ardından Mekke’de yapılan görüşmelere katıldı. Mansur Muhtar katıldı. İkili, Nijerya’nın liman, enerji ve tarım gibi sektörlerdeki acil altyapı ihtiyaçlarını tartıştı. Başkan Tinubu, Lekki Deep Seaport gibi projelerin stratejik önemini aktardı ve yönetiminin ekonomik reformlara yönelik ‘mazeret yok’ politikasını sundu.

Bu görüşmelerin ardından Salı günü Riyad’da bulunan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Ajuri Ngelale, görüşmelerde kaydedilen ilerlemeyi duyurdu. Lider Tinubu’nun Nijerya’yı yatırım için verimli bir yer olarak sunmaya odaklandığının altını çizen Ngelale, ekonomik reformları hızla hayata geçirdiğini belirtti. Nijerya’nın girişimlerine yanıt olarak Dr. Muhtar, IDB’nin ülkenin kalkınma hedeflerini destekleme konusundaki kararlılığını doğruladı ve bankanın Nijerya’da uzun süredir devam eden katılımını kabul etti.

Dışişleri Bakanlığı Basın Bülteni, Lider Tinubu’nun Nijerya çapında çeşitli altyapı projelerini desteklemek için IDB’den değerli fon sağlamak üzere görüşmelerde bulunduğunu açıkladı. Bu müzakerelerle eş zamanlı olarak İslam Kalkınma Bankası, Suudi-Arap-Afrika Ekonomi Zirvesi’nde Arap Uyum Grubu’ndan (ACG) 50 milyar dolarlık önemli bir yatırım yapacağını duyurdu. Nijerya’nın, ülkeye yatırımcı parası akışını artırması beklenen bu yatırımın önemli bir kısmını alması bekleniyor.

Bu önemli toplantılara katılan Nijerya heyetinde Vali Bala Mohammed, Dikko Radda, Umar Bago ve Senatör Atiku Bagudu gibi önemli isimler yer aldı. Bu üst düzey katılım, bu müzakerelerin Nijerya’nın altyapısı ve ekonomik kalkınma planları açısından değerinin altını çiziyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

yenimahalle-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu