Haber

Memur-Sen, “Türkiye Tek Yürek” kampanyasına 10 milyon lira ve 500 çadır bağışlayacak

Memur-Sen, “Türkiye Tek Yürek” kampanyasına 10 milyon lira nakit ve 500 çadır bağışlamaya karar verdi.

Memur-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, Konfederasyonun Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki arama-kurtarma ve yardım çalışmalarına ilk andan itibaren katıldığı belirtildi.

Açıklamada, Konfederasyona bağlı 270 kişilik arama kurtarma ekibinin bölgede görev yaptığı kaydedildi:

“Saha çalışmalarıyla Türkiye genelinde yardım seferberliği başlatan Memur-Sen, 71 ildeki il temsilcilikleri aracılığıyla bölgeye yardım tırları gönderdi. İlk andan itibaren afetten etkilenen vatandaşların yanında olan Memur-Sen arama kurtarma faaliyetleri, yardım tırları ve saha çalışmaları ile Genel Lider Ali Yalçın ve bağlı sendikaların genel başkanları deprem bölgesine 1’er maaş bağışlama kararı alarak tüm Memur-Sen taşra teşkilatlarını ve yönetim kurullarını bu kampanyaya davet etti. bölgeye portatif tuvaletler gönderdi.

Bugün televizyon kanallarının ortaklaşa yayınlayacağı ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasına katılacak Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bedeli 500 çadır olmak üzere 10 milyon lira nakit yardım göndereceklerini açıklayacak. Bölgedeki depremzedeler için 5 milyon lira ve 150 tır yardım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu