Haber

Kılıçdaroğlu: “Temiz Para, Gelecek Yatırım. Tefeciye para vermeye alışmışlar, tefeci peşinde koştuğumuzu sanıyorlar. Hayır”

CHP Genel Lideri, Millet İttifakı Cumhurbaşkanlığı adayı Kemal Kılıçdaroğlu , “Erdoğan konuşuyor, ‘300 milyar doları alacak, nasıl alacak?’ Nabati, ‘para buraya nasıl gelecek?’ 300 milyar dolar tefecilerin parası değil.Saf para helal para yatırım için gelecek tefeciler buraya gelmeyecek.Gelenler helal yatırım yapacak üretim yapacak istihdam yaratacaklar. İstedikleri demokrasi, istedikleri insan hakları, istedikleri can ve mal güvenliği… “Nasılsa konuştuk ve mutlaka yapacağız. Onlar tefeciye para vermeye alışmışlar ama biz tefecinin peşindeyiz. Hayır efendim” dedi.

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Temel Atma ve Proje Tanıtım Törenine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile katıldı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“ABB LİDER OLARAK ATTIĞINIZ BU DEĞERLİ ADIM SADECE ANKARA İÇİN DEĞİL TÜM TÜRKİYE İÇİN DERSİ OLACAKTIR”

“47 bin 970 evin temelini atacağız. İnşallah bu evlerde insanlar huzur içinde yaşar. Doğanın ortasında yeşillikleri bol, dışarı çıkınca huzurla çıkan ailelerle buluşacağız. En büyük arzum her eve selamet her eve rahmet olsun.”Nasıl ödeyeceğim?” Adımım sadece Ankara için değil, tüm Türkiye’ye ibret olsun ve herkes üzerine düşeni yapsın.

“EVİNİZİ, KONUTUNUZU, DÜKKÂNINIZI, AHIRINIZI YAPACAĞIZ, ONA BİR ASIRLIK TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Ben buradan tüm Ankaralılara söz veriyorum, buradan da tüm Türkiye’ye söz veriyoruz. Barınma sorununu çözeceğiz ama önce deprem bölgesinde evi, iş yeri yıkılan vatandaşlarımız… Adamın evi gitmiş, işyeri gitmiş, perişan durumda, iki yıl ödemesiz, 20 yıl taksitle. Evinizi biz yapacağız, evinizi biz yapacağız, dükkanınızı biz yapacağız, ahırınızı biz yapacağız. kendisine teslim edeceğiz. Bir kuruş almayacağız. Sonra oturup o vatandaşla vedalaşacağız.

Bunu söylediğimde zaman zaman ‘parayı nereden bulacaksınız’ gibi sözler geliyor. Merak etmeyin hiçbir vatandaşımız merak etmesin. Bu kardeşiniz Maliye Bakanlığında 27.5 yıl geçirdi. 27.5’te bütçe yapmayı, para toplamayı, israfı önlemeyi biliyorum. Konuştuysak kapının yanındaki o sözümüzün arkasında duracağız, birlikte duracağız, Akşener Bey ile birlikte duracağız ve bu sözü yerine getireceğiz.

Tüm deprem bölgesindeki vatandaşlarım bunu net bir şekilde duysun ve bir köşeye yazsın. Söz verildi. Söz gerçekleşecek mi, gerçekleşmeyecek mi? Sözümüzü yapacağız, tutacağız ve yerine getireceğiz. Herkes bundan emin olsun.

“LONDRA’DA TÜRKİYE’DE YATIRIM YAPACAK ÇEVRELERLE GÖRÜŞTÜM. ONLARDAN DA 300 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM SÖZÜ ALDIM”

Amerika’ya gittim, İngiltere’ye gittim… Teknolojideki atılımı güzel ülkemiz Türkiye’ye nasıl getirebiliriz gibi. Londra’da Türkiye’ye yatırım yapacak çevrelerle görüştüm. Onlardan da 300 milyar dolarlık yatırım sözü aldım. Şimdi Erdoğan kalkıp konuşuyor ‘300 milyar doları alacak, nasıl alacak’ diyor. Nabati ‘para buraya nasıl gelecek’ diye konuşuyor. 300 milyar dolar tefeci değil. Saf para, helal para, yatırım için gelir. Borç verenler buraya yüksek faiz ödeyeceğimiz için gelmeyecek. Gelecek helal paraya yatırım yapacak, üretecek, istihdam yaratacak. İstedikleri demokrasi, istedikleri insan hakları, istedikleri can ve mal güvenliği. Bunu her halükarda söyledik ve kesinlikle yapacağız. mutlaka getiririz…

“ASKERLER KULLANICILARA PARA VERİLECEĞİNE İNANIYOR, BİZ KULLANICILARIN TAKİPÇİSİYİZ”

Tefecilere para vermeye alışmışlar, tefecileri kovaladığımızı sanıyorlar. Hayır efendim. Son 20 yılda ödedikleri faiz: 537 milyar dolar. ‘Biz faize karşıyız’ diyorlar. Son 20 yılda ödedikleri faiz 537 milyar dolar. Saf parayı ülkemize kazandıracağız, yatırım yapacağız, iş dünyasının önündeki tüm engelleri kaldıracağız, Türkiye bir yatırım seferberliği başlatacak. Türkiye’yi tüm Akdeniz havzasının, tüm Akdeniz’in en güçlü ülkesi yapmak için çaba göstereceğiz. Bununla ilgili yakında kamuoyu ile paylaşacağımız çok ama çok güzel projelerimiz var. Merak etmeyin bizi anlamıyorlar.

“KAÇ ASIRLIK VE HANGİ BANKALARA KAÇ DOLAR ÖDEDİKLERİNİ BİLİYORUM”

“BU PARA SON KURUŞUNA KADAR TÜRKİYE’YE GELECEK VE BİZ BU MİLLETE VERECEĞİZ”

85 milyonun hakkı nerede? Köle hakkını yemek haram değil mi? Köle yemek günah değil mi? Hepsini getireceğim. Onları getiremeyeceğimizi düşünüyorlar. Avrupa Birliği’nin öngördüğü konulardan biri de bu. Bu onların ön koşullarından biridir. O parayı getireceğiz, talep edeceğiz. O paranın tamamı Türkiye’ye gelecek, son kuruşuna kadar, biz de bu millete vereceğiz. Haram yemeyi severler, bunu çok iyi bilirim. Rüşvet alan büyükelçi olabilir mi? Onları hemen Ankara’ya çağıracağız ve rüşvet alan bu ülkede büyükelçi olmayacak. Büyükelçi aynı zamanda devletin bütün sırlarını bilen kişidir.

“İKİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR BAYRAĞIMIZ VE VATANIMIZ”

Bizim iki kırmızı çizgimiz var, bayrağımız ve vatanımız. Bayrak ve vatan bizim için kutsaldır. Bayrağımız ve vatanımız için gözümüzü kırpmadan ölüme gidiyoruz. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar. Bayrağımızı indirdiler. Allah nasip ederse Süleyman Şah’ın türbesini kendi topraklarına alacağız ve şanlı bayrağımızı kendi topraklarımızda dalgalandıracağız. Bakalım kim milliyetçi?

Sevgili gençler size bir sözüm var. Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. İlk defa sandık başına gidecek ve oy kullanacaksınız. Yaklaşık 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandık başına gidecek ve ilk oyunu kullanacak. Size sözlerimi göreceksiniz ve gençlerin bu ülkenin sokaklarında nasıl özgürce dolaştığını ve en önemlisi yeri geldiğinde cumhurbaşkanını nasıl özgürce eleştirdiklerini göreceksiniz. Kimse saçınıza dokunmayacak, buna izin vermeyeceğiz.

“GAFFAR OKKAN’IN KATİLLERİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPANLAR BİZDEN HESAP İSTEYEMEZ”

Milliyetçilik anlayışımızı sorgulamaya çalışıyorlar. Gaffar Okkan’ın katilleriyle iş birliği yapanlar bizden hesap soramaz. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Vatanımızı seviyoruz ve vatana hizmet etmeyi kutsal bir görev sayıyoruz. Herkese, 85 milyona oy vermiş, vermemiş ayrımı yapmadan hizmet etmek misyonumuzdur, bunu da yapacağız. Bundan emin olmanızı istiyoruz.

“BİZ ONLARDAN FARKLIYIZ, SOSYAL YARDIM YAPARKEN İNSANLARIN ONURUNU KORUYACAĞIZ. BÖYLECE SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL ELLER GÖRMEZ”

Belediye başkanlarımız da göreve gelmeden önce, yani seçimlerde onlar hakkında çok şey söyledi. Su fişlerini terör örgütü mensupları toplayacak” dedi. ‘Sosyal yardımlar kesilecek’ dedi. Bugün belli çevrelerde, Türkiye genelinde ‘Oy vermeyin, oy vermeyin, bunlar Millet İttifakı’na gelince sosyal yardımları kesilir.’ Hayır, hiçbir sosyal yardım kesilmeyecek. Aksine sosyal yardımlar artacak. Bu topraklarda hiçbir çocuk aç yatmayacak. Sosyal devlet o insanların yanında olacak. Onlardan farkımız sosyal yardımları yaparken kişinin onurunu koruyacağız. Yani sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Onun hakkını ve hukukunu koruyacağız, sosyal devlet olarak ona her türlü yardımı yapmayı görev biliyoruz ve yapacağız. Kimse endişelenmesin. Ayrım yapmayacağız, ayrımcılık bizim kitabımızda yok. Kimin sosyal yardıma ihtiyacı varsa, sosyal devlet onun yanında, sosyal devlet onun karanlıkta dostu olacaktır. Bu bağlamda görevimizi yapacağız.

İnşallah bu vakıflar Ankaralıları çok memnun edecek. Evlerinde oturdukları zaman sana huzur içinde dua edecekler. ‘İyi ki bir Mansur Yavaş varmış, iyi ki bir Mansur Yavaş bu evlerin temelini atmış, biz de burada huzurla oturuyoruz’ diyecekler” dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

guclukonak-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu