Ekonomi

Kazanç çağrısı: Dime Community Bancshares, 2023’te sağlam bir büyüme bildirdi

Dime Community Bancshares (DCOM), son faiz çağrısı sırasında mevduat ve kredilerde yıldan yıla önemli bir büyüme bildirdi; bu, 275 milyon doların üzerinde mevduat büyümesi ve 200 milyon doların üzerinde kredi büyümesiyle başarılı bir yılın altını çizdi.

Şirket, özel ve ticari bankacılık segmentlerini genişletmeye ve ticari kredi yaratma kapasitesine sağlık sektörü dikeyini eklemeye odaklanarak, daha çeşitlendirilmiş bir bilanço oluşturmaya yönelik stratejik değişimini vurguladı.

Temel Çıkarımlar

  • Yıldan yıla mevduatta 275 milyon doların üzerinde büyüme ve 2023’te kredilerde 200 milyon doların üzerinde büyüme.
  • Signature Bank’tan mevduat kabul eden bankacıların başarıyla işe alınması ve portföyün 350 milyon dolara ulaşması.
  • Önümüzdeki 2-3 yıl içinde işletme kredilerini yüzde 21’den yüzde 30’a çıkarmayı, çok aileli kredileri ise yüzde 25-30 aralığına düşürmeyi hedefliyor.
  • 4. çeyrek için çekirdek EPS yaklaşık 0,45$ seviyesinde yer alırken, NIM’in sabit kalması bekleniyor.
  • Gider yönetimi ve müşteri hizmetlerine odaklanılarak 2024 yılı için düşük tek haneli kredi büyümesi öngörülüyor.
  • Çekirdek nakit faiz dışı giderlerin 2024 yılı için 210 milyon ila 213 milyon dolar arasında olacağı, çekirdek vergi oranının ise %27 civarında olacağı öngörülüyor.

Şirket Görünümü

  • Özel ve ticari bankayı genişletmeyi ve etkin karlılığını %110-%125’e çıkarmayı planlıyor.
  • Kredi/mevduat oranının yüzde 90-95’e düşürülmesi planlanıyor.
  • Fed’in faiz oranlarını düşürmeye başlamasıyla NIM’in düşük ila orta üçlerdeki tarihi seviyelere dönmesini bekliyor.
  • Gelecekte işe alım ve potansiyel birleşme ve satın alma fırsatlarının devam etmesini bekliyor.

Ayı Tarafında Öne Çıkanlar

  • Daha önce tamamıyla rezerve edilmiş bir kredinin tamamen tahsilatından ve kişisel analiz kapsamındaki diğer krediler için potansiyel net tahsilatlardan kaynaklanan kredi performansı sorunları.
  • Oranlar düştükçe ve ödeme faaliyetleri arttıkça çok aileli portföyün kademeli olarak azalması bekleniyor.

Yükselen Değer Puanları

  • Mevduat faizlerini agresif bir şekilde düşürme planlarıyla birlikte mevduat büyümesi istikrarlı kaldı.
  • Kredilerin 2025 ve 2026 yıllarında yeniden fiyatlandırılması bekleniyor.
  • Kısa vadeli borçlar, olası faiz oranlarındaki düşüşlerden faydalanmak için bilinçli olarak tutuluyordu.

eksiklikler

  • Şu anda sıralanmış çok aileli kredi yok.
  • Bazı rakipler daha düşük oranlar sunuyor ve bu da oranlar düştükçe borçluların kararlarını etkileyebilir.

Sorular ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Çok aileli kredi geri ödeme oranları tarihsel olarak %30-%35 civarındaydı, iki yıl önce %37 ile zirve yapmıştı ve on yıllık ufuktaki gerçek oranın %15-%20 aralığında olduğu iddia ediliyor.
  • Şu anda geri ödeme oranları %5-%6 civarında olup, faiz oranlarının düşmesiyle bu orana ulaşılması bekleniyor.
  • Sabit vade sonunda kredi alanların yaklaşık %30-35’i kredilerini kapatırken geri kalanı yeniden fiyatlamayı tercih ediyor.
  • C&I kredileri rezervinin çok aileli kredilerden daha yüksek olması bekleniyor.

Dime Community Bancshares, çalışanlarına ve hissedarlarına şükranlarını sunarak çağrıyı sonlandırdı ve yönetim grubu önümüzdeki çeyrek için iyimserliğini dile getirdi.

InvestingPro İçgörüleri

Dime Community Bancshares (DCOM), özel ve ticari bankacılık hatlarında çeşitlendirme ve büyümeye önemli bir vurgu yaparak finansal performansında dayanıklılık gösterdi. Şirketin stratejik girişimleri, mevduat ve kredilerdeki önemli büyüme ile son kar marjına da yansıdı.

InvestingPro Veri ölçümleri Dime Community Bancshares için karışık bir finansal görünüm ortaya koyuyor. Şirketin piyasa değeri 972,9 milyon dolar ve 8,25’lik cazip fiyat-kazanç (F/K) oranı, hisse senedinin kazançlara göre düşük değerde olabileceğini gösteriyor. Bu durum, 2023’ün üçüncü çeyreği itibarıyla son on iki ay için 7,9’luk daha da düşük olan düzeltilmiş F/K oranıyla da destekleniyor. Ancak şirketin gelir büyümesi, 2023’ün üçüncü çeyreği itibarıyla son on iki ayda %7,84 azaldı; 2023’ün üçüncü çeyreğinde gelirlerde %19,97’lik düşüş; Bu, istikrarlı üst düzey büyüme arayan yatırımcıları endişelendirebilir.

InvestingPro İpuçları, Dime Community Bancshares’i düşünen yatırımcıların temkinli ve iyimser olması gereken alanları vurguluyor. Analistler önümüzdeki dönem için kazanç tahminlerini aşağı yönlü revize etti ve şirket zayıf brüt kar marjından sıkıntı çekiyor. Ayrıca net gelirin bu yıl düşmesi bekleniyor ve hisse senedi geçen ay çok kötü bir performans sergiledi. Olumlu bir gelişme olarak Dime Community Bancshares, 28 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürdü ve bu, gelir odaklı yatırımcıların ilgisini çekebilir. Buna ek olarak, şirket son üç ayda güçlü getiri elde etti ve analistler, şirketin son on iki ayda kârlı olmasıyla bu yıl kârlılık öngörüyor.

Derinlemesine analizle ilgilenenler için InvestingPro platformu Dime Community Bancshares hakkında ek bilgi sunmaktadır. Aboneler, yatırım kararlarını bilgilendirmeye yardımcı olabilecek zengin bilgilere erişebilir. Şu anda InvestingPro aboneliği %50’ye varan indirimle özel bir Yeni Yıl indiriminde. Daha da uygun fiyatlı bir fırsat elde etmek için SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim kazanın veya SFY241 Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirim alabilirsiniz. https://www.investing.com/pro/DCOM adresinde Dime Community Banchisseleri için yedi ek InvestingPro İpucu bulunmaktadır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu