Haber

Karadenizliler pratik zekalarını kullanarak çamaşırhane kurdular

Karadenizliler yine pratik zekalarını kullanarak kendi analizlerini ürettiler.

Yamaçtaki evine su gelmeyince çareyi ormanlık alanda çamaşırhane kurmakta buldu.

70 yaşındaki Oflu Ali Kılıç, evinin yaklaşık 70 metre uzağına kurduğu kulübede çamaşırlarını yıkıyor ve içme suyu sağlıyor.

TRABZON – Trabzon’un Of ilçesinde yaşayan Ali Kılıç, arazi şartları nedeniyle evine su gelmeyince çareyi ormanlık alanda çamaşırhane kurmakta buldu. Kılıç, evine yaklaşık 70 metre uzaklıkta kurduğu kulübede çamaşırlarını yıkıyor ve içme suyu sağlıyor.

Trabzon’un Of ilçesinde yalnız yaşayan Ali Kılıç (70), dik yokuştaki evine su gelmeyince çözümü Karadenizlilerin pratik zekasıyla buldu. Su şebekesinden yararlanmak için kendi imkanlarıyla boru hatları döşeyen Kılıç, suyun evinin yaklaşık 70 metre yakınına kadar ulaşabildiğini tespit etti. Arazi kuralları nedeniyle su baskını yaşanmaması sorununa kendi aklıyla çözüm bulan Ali Kılıç, çamaşır yıkamak ve içme suyu elde etmek için ormanlık alanda bir kulübe yaptı. Kulübenin içine çamaşır makinesi de alan Kılıç, içme suyu almak ve çamaşırlarını yıkamak için her gün yaklaşık 70 metre yürüyor. Çamaşırların bulunduğu kulübenin yanında kurutma işlemleri için alan oluşturan Kılıç, 2 yıl öncesine kadar çamaşırlarını elde yıkadığını kaydetti.

Kılıç, “Şebeke suyunu kullanıyorum. Arazime boruları çekip suyu kontrol ettiğimde evime ancak 70 metre kadar yaklaşabildiğini fark ettim. Bu yüzden buraya kulübe yaptım. Çamaşır ve içme suyunu ben hallediyorum. Buradan. Su buraya ulaşabiliyordu. Tamamen kendi gücüm ve bütçemle yaptım. “Artık rahatladım. Artık çamaşırlarımı makinede yıkayabiliyorum. Evde dedemden kalma su depoları var, onları bulaşık olarak kullanıyorum” dedi.

Kulübesinin yanında oluşturduğu alanda çamaşırlarını kuruttuğunu belirten Kılıç, “Ben başka bir yer de yaptım. Yıkadığım çamaşırları orada kurutuyorum. Her şey benim elimden geçiyor. Başka kimse yok. Normalde ben öyleyim.” Kemençe ustasıyım, üretiyorum. Ütü yapmaktan kaçınmak için genellikle kot pantolon ve kazak giyiyorum. “Gömlek olduğu için ütülüyorum. Yetkililere soruyorum. Şimdilik evime 70 metre uzaklıktaki kulübemden su alabiliyorum ama yaşım ilerledikçe alamayabilirim. Bana yardım etsinler. Yarın ne olacağı belli değil” dedi.

bor-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu