Haber

İstanbul’da Santa Maria Kilisesi’ne silahlı saldırı

EDDA SÖNMEZ

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nin güvenlik kamerası görüntülerine göre, kar maskeli ve gözlüklü iki adamın silahlı saldırısı 25 saniyede tamamlandı. Tuncer Cihan’ın içeri girmesi için kapıyı açan iki saldırgan, ardından hemen Cihan’a ateş etmeye başladı. Bir kişinin odadan çıkarken yere düşürdüğü şarjörü alıp silahın üzerine koyması dikkat çekti.

Dün Santa Maria Kilisesi’nde düzenlenen Pazar ayininde maskeli, kapüşonlu ve gözlüklü iki kişi saat 11.40’ta silahlı saldırı düzenledi. Kilisenin giriş kapısında bulunan güvenlik kamerası görüntülerine göre saldırı 25 saniye sürdü ve her iki saldırgan da yanlarında getirdikleri silahı kullandı.

25 SANİYEDE 5 FİŞEK ATEŞ EDİLDİ

Olay yerinde yapılan incelemede 5 adet boş silah kovanı bulundu. Güvenlik kamerası görüntülerine göre, her iki saldırgan da yanlarında getirdikleri tabancayla ateş açtı. Kayıtlara göre saldırı 25 saniye sürdü ve iki kişi hızla dışarı çıkarak sola koşarak kaçtı.

15 SANİYE BEKLEDİLER

Kamera kayıtlarına göre iki saldırgan içeri girerek silahlarını çekti ve bir süre bekledi. Bu bekleme anı 15 saniye sürdü. O sırada dışarıdan Tuncer Cihan’ın geldiğini gören saldırganlar kapıyı açarak Cihan’ın içeri girmesine izin verdi. Cihan içeri adım atar atmaz silahlarını ateşlemeye başlayan saldırganlar, 4-5 metre ilerleyen Tuncer Cihan’a ve içeridekilere 5 el ateş etti. Saldırının ardından tekrar iç kapıya geldiği görülen saldırganlardan birinin, elindeki silahın şarjörünü bırakıp yere eğildiği, yerden şarjörü alıp tekrar silaha taktığı kaydedildi.

Güvenlik kamerası manzara kaydı; Saldırganların silahlarının tam dolu olmadığı ya da gözaltına alındıkları için şarjördeki mermilerin tamamını kullanamadıkları izlenimi veriliyor.

KİLİSEYE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Saldırının ardından bugün kilisede Cihan’ın öldürüldüğü yere çiçekler bırakıldı ve mum yakıldı. Bugün de kilisenin dışına büyük bir Türk bayrağı asıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu