Yaşam

İBB Şehir Tiyatrolarında Bu Hafta (5-9 Nisan 2023)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, nisan ayının ilk haftasında 2’si yeni 18 oyunu İstanbul seyircisiyle buluşturuyor.

Bu hafta; Halk Düşmanı (Yeni Oyun), Godot Geldi (Yeni Oyun), Hayat Der Gülümseme, Rüstemoğlu Cemal’in Garip Hikayesi, Oscar, Etiketli Tabut, Komik Para, Melek, Uçurtma Kuyruğu, Zehir, Fındıkkıran, Karagöz Çiftliği Bekçisi , Küçük Yıldızım Elma Kurdu Kırdık, Herkes Sihirbaz Olacak, Bekçi ve Postacı, Bir Gece Masalı, Ayakkabımda Bir Gün adlı oyunlarımız seyirciyle buluşacak.

Maç biletleri gişede, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/İBB Şehir Tiyatroları adresinden ve taşınabilir uygulamasından temin edilebilir.

5-9 Nisan 2023 Hafta Programı

BİR HALK DÜŞMANI (Yeni Oyun)

Şehrin tek geçim kaynağı olan kaplıcalarla ilgili araştırmasından şüphelerini haklı çıkaran bir sonuç alan Dr. İlgi prizmasında “insanların iyiliği”.

Henrik Ibsentarafından yazılmıştır Başak Carelius’a DileklerTercüme eden, Orhan Alkayayönettiği oyunda Barış Çağatay Çakıroğlu, Burçak Çöllü, Cem Baza, Derya Yıldırım, Gökhan Mete, Hakan Arlı, Hazal Uprak, Mert Şahit, Müge Akyamaç, Rahmi Elhan, Tankut Yıldız rol alır. Oyun, 5-8 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde olacak.

GODOT GELİYOR (Yeni Oyun)

“Godot Geldi”, Karadağlı yazar Miodrag Bulatović’in İrlandalı yazar Samuel Beckett’in “Godot’yu Beklerken”inden esinlenerek ve ona “referans” olarak yazdığı bir oyun… “Olay” bir bataklıkta geçiyor. Becket’in oyununda; Godot bekleniyor… Bulatović’in oyununda Godot bir fırıncı kılığında geliyor… Beckett eserinde kavramlar üzerinden evrensel bir resital sunarken, Bulatović aynı tematik yapı üzerinde çalışmış olsa da oyunun yapısını değiştirerek karakterler ve kısmen mekan, çoğunlukla “sembollere” yönelik… Tren, maymunlar, domuzlar, telgraf direkleri, postane, postacı kız, Pozzo ve Lucky’nin Beckett’te efendi-köle ilişkisi içinde yer değiştirmesi ve Elbette un çuvallarıyla gelen bir fırıncının hepsi mecazi sembollerdir. oyunda belirir… Beckett ve Bulatović’te bekleyenler için önemli olan beklenen kişinin kim olduğu değil, beklemenin kendisidir… Bu durumda; “Godot Geldi” için, kimliği tam olarak bilinmeyen bir “gelen”in, net bir şekilde tanımlanmış bir “giden”e dönüşmesinin hikayesi diyebiliriz… Ve elbette bu hikaye ister istemez kimliği ortaya çıkaracaktır. Godot’yu bekleyenlerden. Çünkü; “Önce biz alışkanlıklarımızı oluştururuz, sonra alışkanlıklarımız bizi biz yapar…” sözünü onaylarcasına, varoluşları artık sadece “beklemek” ile özdeşleşmiştir… Peki, tek başına beklemek insanı nasıl dönüştürür? Kişiliklerimiz de “bekleyen et”e dönüşerek çürümeye mi başlıyor? İşte Godot Came’in yanıt aradığı sorular bunlar…

Miodrag Bulatoviçtarafından yazılmıştır Soysal’ı seviyorumTercüme eden, Ragıp Yavuzyönettiği oyunda Ali Mert Yavuzcan, Can Başak, Can Ertuğrul, Derya Çetinel, Meriç Benlioğlu, Murat Coşkuner rol alır. 5-8 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

GÜLÜYORUM HAYAT

Yıllardır sıra dışı kadın karakterlere hayat vermiş bir oyuncu, alışveriş merkezi yapılmak üzere yıkılacak olan bir sahneye veda eder. Farklı sınıflardan kadınların anlatmaya değmeyecek kadar sıcak ve tanıdık hayat hikayeleri ilk kez anlatılıyor.

Özen YulaYazdığı ve yönettiği oyunda Sema Keçik, Serkan Bacak rol alır. Oyun, 5-8 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde olacak.

RÜSTEMOĞLU CEMAL’İN EN KÖTÜ HİKAYESİ

Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde anavatanı Girit’ten sürgün edilen bir ailenin İstanbul, Çanakkale ve nihayet Ayvalık’a uzanan maceralı yolculuğu. Rüstem, Cemal ve hayatlarındaki diğer insanların bazen komik, bazen hüzünlü ama sıcacık hikayeleri.

Cengiz ToramanYazdığı ve yönettiği oyunda Esen Koçer, Levent Üzümcü rol alır. 5-8 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Kağıthane Sadabad Sahnesinde.

OSCAR

Christian, Jacqueline’e aşıktır ve Colette, Oscar’a aşıktır. Christian, Mösyö Bernard’dan uzun süredir sevdiği kızını istemeye niyetlidir. Colette ise babası Mösyö Bernard’a söylediği sözlerle sevgilisiyle evlenme planları yapmaktadır. Ama ne Christian gerçek kızı istiyor, ne de Colette gerçek erkekle evlenmek üzere. Birkaç dakika içinde ters giden şeyler kolay çözülecek gibi görünmüyor.

Claude Magniertarafından yazılmıştır Asude ZeybekoğluTercüme eden, Ersin Umutyönettiği oyunda Aslı Aybars, Ceylan Çete, İrem Erkaya, Hakan Gümüş, Cem Karakaya, Neslihan Öztürk, Dave Büyüksayar, Hüseyin Emre Şen, Oğuzhan Oğuz, Abdullah Topal, Damla Cangül Yiğit, Asrın Gurur Kuyucak rol alır. Oyun, 5-8 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Ümraniye Sahnesi’nde olacak.

ÇANTA KAPLAMA

Tarihin dipnotlarında adını görebileceğimiz, Türkiye’nin ilk kadın oyun yazarı, teorisyeni, aktivisti, toplumsal ve siyasal hayatın her alanında öncü olan Fatma Nudiye Yalçı’nın öyküsü. 1920’lerde başlayan çabasında Dr. Hikmet Kıvılcımlı ve Nazım Hikmet’e eşlik eder.

Bilgesu Erenuştarafından yazılmıştır Yelda Baskınyönettiği oyunda Bensu Orhunöz, Selin Türkmen, Ceren Hacımuratoğlu, Lale Kabul, Nazan Yatgın Palabıyık, Şenay Bağ, Yeşim Mazıcıoğlu rol alır. Oyun, 5-8 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde olacak.

GÜLÜNÇ PARA

Henry, doğum gününde akşam işten dönerken metroda kendi çantası yerine bir oburun çantasını alır. O çantada tam 1 milyon 735 bin lira para var. Rezidansta onu bekleyen eşi Jean, Henry’ye doğum günü sürprizi hazırlamaktadır. Aile dostları Betty ve Vic de bu doğum günü kutlamasına davetlidir. Henry bir çanta dolusu parayla eve gelir. Uçak biletleri hızlıca alınır ancak eve bir dedektif gelir ve işler karışır ve nefes kesici macera başlar.

Ray Cooneytarafından yazılmıştır Haldun DormenTercüme eden, Özgür Atkinyönettiği oyunda Ada Alize Ertem, Can Alibeyoğlu, Can Tarakçı, Emrah Derviş Soylu, Hasip Tuz, Nurdan Kalınağa, Özgür Atkın, Uğur Dilbaz rol alır. Oyun, 6-8 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde olacak.

MELEK

Oyuncu Melek Kobra’nın günlüklerinden yola çıkılarak kaleme alınan oyunda, bir primadonna’nın uyuşturucu bağımlılığına, hastalığa, parasızlığa ve sanat hayatında yalnızlığa sürüklenmesini izlerken, kısacık bir hayatta büyük aşklara ve acılara tanık oluyoruz. 1930’lar.

Rüstem Ertuğ Altınaytarafından yazılmıştır Jale Karabekiryönettiği oyunda Yeşim Koçak rol alır. Oyun, 5-8 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde olacak.

UÇURTMANIN KUYRUĞU

Çocukluğu babası tarafından otorite ile süslenen, katı bir disiplinle yetiştirilen ve bu disiplin ve otorite onun için bir saplantı haline gelen bir adam, yaşamına son vermeye karar verir. İntihar mektubunu yazmayı bitirdiği anda kapı zili çalar. Karşısında hiç tanımadığı, ilk kez gördüğü bir misafir vardır. Gelen adam, hayatı ve tüm çocukluğuyla ilgili her şeyin kontrolü altındadır. Zaman geçtikçe, konuşma daha ilginç hale gelir. Etkileyici bir iç hesaplaşma başlar. Savaş Dinçel‘ile ilgili  o yazdı, Barış Dinçelyönettiği oyunda Ali Yoğurtçuoğlu, Gün Koper rol alır. Oyun 5-8 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde sahnelenecek.

ZEHİR

Geçmişte yaşadıkları trajik kaybın ardından ayrılan çift, yıllar sonra bir araya gelmek zorundadır. Bu karşılaşma, geçmişin acı verici bir hesaplaşmasına dönüşür. Karşı tarafın nasıl hissettiğinin eksik parçaları da yerine oturur. Kadın ve erkeklerin dünyasına bakış açısına odaklanan eser, Hollanda prömiyerinin ardından birçok dile çevrildi.

Lot Vekemanlarıtarafından yazılmıştır Şaban olÇeviren ve yöneten oyunda Sevinç Erbulak, Ahmet Saraçoğlu, Aslıhan Kandemir, Eraslan Sağlam rol alır. Oyun, 5-8 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Müze Gazhane Meydan Sahnesi’nde olacak.

Çocuk oyunları

fındık (7+)

Küçük Clara, Noel hediyesi olarak aldığı Fındıkkıran ile özel bir bağ kurar. Görünenin ardındaki hoşluğun ortaya çıkacağı o gece, öteki dünyalarda, düşlerle gerçeğin ortasında büyük bir macera başlar. 1800’lerden günümüze farklı versiyonlarıyla opera ve sinemada büyük ilgi gören bu halk masalı, şimdi tüm ihtişamıyla Kent Tiyatrosu’nda sahneleniyor. ETA Hoffmannhikayesinden Dilşad Çelebitarafından uyarlanmıştır Lerzan Pamiryönettiği oyunda Yüzyılın Gururu Kuyucak,  Ayşecan Tatari, Cihan Kurtaran, Dave Büyüksayar, Derya Keykubat, Dolunay Pircioğlu, Emel Bertan, Esra Ede, Emrah Derviş Soylu, Gürkan Başbuğ, Hakan Gümüş, Osman Kaba, Pelin Budak, Salih Şimşek, Sefa Turan, Selen Işık Sarıyar, Ümit Bülent Dinçer , Yılmaz Aydın rol alır. Oyun, 9 Nisan 2023’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde olacak.

KARAGÖZ ÇİFTLİK bekçisi (3+ yıl)

Karagöz uzun süredir işsizdir ve iş aramaktadır. Sonunda kendisine bir çiftlikte iş bulur. Onun işi hayvanlara bakmaktır. Ama bir problem var. Karagöz hayvanları bilmez. Özgür AtkinYazdığı ve yönettiği oyunda Elif Verit, Hakan Orge, İrem Erkaya rol alır. Oyun, 9 Nisan 2023’te Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde olacak.

KÜÇÜK YILDIZIM (3+ Yıl)

Bir gün bir yıldız kayar… Gökten… Küçük kız peşinden koşar… Galiba gözündeki yıldıza ulaşamıyor; Ancak bir yıldız karşısına müzisyen bir karga, tavukların Yıldızı gibi ışıl ışıl parlayan bir mısır parçası, aldığı her nefeste parıldayan bir ateş böceği… Hepsiyle arkadaş olur… Sonunda gerçek yıldızın o olduğunu anlar. aşk, kardeşlik, dostluk ondadır.

Cengiz ÖzekYazdığı ve yönettiği oyunda Ayşe Günyüz Demirci, Buğra Can Ildırışık, Yunus Erman Çağlar, Kamer Karabektaş, Mana Alkoy, Özge Kırdı, Pınar Pamuk, Tevfik Şahin rol alır. Oyun, 9 Nisan 2023’te Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde olacak.

ÇATLAK ELMA KURDU (4-7 Yaş)

Elma Kurdu Kırtık, 7 yaş altı çocuklar için canlı müzik eşliğinde kuklalarla oynanan eğlenceli bir çocuk oyunudur. Yaramaz bir elma kurdunun mükemmel elmayı bulmak için yaptığı yolculuğu anlatıyor. Elindekinin kıymetini bilmeyen ve çevresindekileri hor gören Kırtık, çıktığı bu yolculukta aradığı mükemmel elmaya ulaşmak yerine çok daha değerli bir şeyin farkına varır. Çocukların içinde bulundukları sosyal çevreyle olan ilişkilerine dikkat çeken oyun, somut nesneleri soyut kavramlarla ilişkilendirerek çocuğun algısını geliştirmeyi amaçlıyor. Çocuğun günlük yaşamındaki çelişkileri renkli bir fantezi dünyasında yeniden yaratan oyun, çocuğa kendi gerçekliğine dışarıdan bakma şansı veriyor. B. Çağatay ÇakıroğluVe O. Barış Bakovayazma B. Çağatay ÇakıroğluYönetmenliğini yaptığı oyunda; Elyesa Çağlar EvkayaVe Seda Çavdar rol alır. Oyun, 9 Nisan 2023’te Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde olacak.

HERKES BÜYÜ OLACAK (3+ yıl)

Ünlü sihirbaz Zubi’nin öğrencileri bir “usta” olmayı ve onun sihirli şapkasını almayı hayal ederler. Zubi, sihirli şapkanın yeni sahibini belirlemek için bir yarışma düzenler. İllüzyon gösterileri ile ilerleyen oyunda hedefe doğru ilerlemenin değeri anlatılıyor.

Kubilay TuncerYazdığı ve yönettiği oyunda Aslı Şahin, Aybar Taştekin, Cihat Faruk Sevindik, Damla Cangül Yiğit, Zeliha Bahar Çebi rol alır. Oyun, 9 Nisan 2023’te Ümraniye Sahnesi’nde olacak.

İZLEYİCİ VE USTA (3+ Yıl)

Postacı Piero ve Gece Bekçisi Marcello adlı çocuk kitabından uyarlanan eserde bir bekçi ve bir postacı evde arkadaşlarıdır. Biri gece gündüz çalıştığı için birbirlerini göremezler. Soğuk bir kış gününde ikisi de hastalanınca aynı evi paylaşmak zorunda kalırlar. Lodovica Cima, Gabriele Climatarafından yazılmıştır ceylan özçapkinTercüme eden, Derya Yıldırımoynadığı ve yönettiği oyunda Ada Alize Ertem, Besim Demirkıran, Cafer Alpsolay, Fatma İnan, Reyhan Karasu, Zeynep Ceren Gedikali rol alır. Oyun, 9 Nisan 2023’te Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde olacak.

BİR GECE MASALI (5+ Yıl)

Shakespeare’in Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı oyunundan uyarlanan Bir Gece Masalı, onun dostluk kavramı üzerine kuruludur. Oyun, ailesinin istediği gençle değil, kendi istediği kişiyle arkadaş olmak isteyen Sevdalı Kız’ın Güzel Oğlan, Güçlü Oğlan ve Servi Kız ile ormanda geçirdikleri bir geceyi anlatır. William Shakespeare’in yazdığı, Musa Arslanali’nin yönettiği Ayşe Nurseli Tırışkan Akpınar, Burhan Yeşilyurt, Çağlar Ozan Aksu, Güzin Alkan, Hüseyin Emre Şen, Mehmet Emre Ertunç, Oğuzhan Oğuz, Ömer Naci Boz, Seda Yılmaz, Serap Doğan rol alır. Oyun, 9 Nisan 2023’te Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde olacak.

ONEDAY IN MY SHOE (3+ Yıl)

Rengarenk bir mutfak… Ama her yer çok dağınık… Oyuncu, mutfağı toplamaktan sıkılmaya karar verir ama tek bir ayakkabı bulamaz. Ne o, önce diğer ayakkabı, sonra mutfaktaki her şey konuşmaya başlar. Kayıp ayakkabı Kaptan Cook’u aramaya çıkmıştır ve kim bilir ne maceralar yaşamaktadır… kaydeden Derya Yıldırımo yazdı, ücretsiz krema‘ile ilgili  yönettiği oyunda Derya Yıldırım rol alır. Oyun 9 Nisan 2023 tarihinde Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde oynandı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ciftlikkoy-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu