Haber

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, greve giden tır şoförlerine “işe dönün” çağrısı yaptı

Güney Kore Devlet Lideri Yoon Suk Yeol, 6 aydan kısa bir müddet sonra tekrar greve giden tır sürücülerinin iş başı yapması için özel yetkilerini kullanabileceğini belirtti.

Yoon, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, greve giden tır sürücülerine seslenerek iş başı yapmalarını istedi.

Kargo Tırları Dayanışma Sendikasının (CTSU), kargoları süresiz olarak taşımayı reddettiğini belirten Yoon, halkın, işletmelerin ve hükümetin bir ortada krizi atlatmaya çalıştığını tabir etti.

Yoon, tır sürücülerinin “lojistik sistemi rehin alma eylemlerine müsamaha göstermeyeceklerini” belirtti.

Tır sürücülerine “işe başlama emri” verebileceklerine işaret eden Yoon, emre karşı gelmeleri halinde tır şoförlerinin üç yıla kadar mahpus yahut 22 bin dolar para cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini duyurdu.

Güney Kore’de tır şoförleri, akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle 7 Haziran’da grev başlatmış, hükümetin artan akaryakıt fiyatlarına karşı harekete geçmesini talep etmişti.

Greve giden tır sürücüleri, hükümetin “Güvenli Nakliye Tarifesi” isimli taban fiyat sistemini 3 yıl uzatmasına karşın, sistemin kalıcı hale getirilmesini istemişti.

Yaklaşık bir hafta süren 11 bin tır sürücüsünün katıldığı grev, kargo nakliyeciliğinde aksamaya ve maddi kayba neden olmuştu. Grevin lokal üretimi de etkilediği, 1,2 milyar dolarlık ziyana neden olduğu bildirilmişti.

Tır sürücüleri, 14 Haziran 2022’de Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı ile mutabakata varmalarının akabinde greve son vermişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu