Haber

Gezi Parkı davasında tutuklu Can Atalay’ın avukatları tahliye kararını bekliyor

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararı verdiği Gezi Parkı davasında tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay’ın avukat arkadaşları Özden ATİK/ İSTANBUL, karara ilişkin basın açıklaması yaptı. onu serbest bırakmak için.

Anayasa Mahkemesi dün, cezaevinde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın “Seçilme hakkı” ile “Kişi özgürlüğü ve güvenliği” haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Bunun üzerine Can Atalay’ın meslektaşları ve arkadaşları Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. “Can Atalay Meclis’e. Can Atalay’a özgürlük” yazılı pankart açan grup adına konuşan avukat Kemal Aytaç, “Özgürlük istiyoruz ve bugün Can Atalay’ın tahliyesini bekliyoruz. Hepinizin bildiği gibi Anayasa Mahkemesi Mahkeme bir karar verdi, doğru bir karardı, “Dün verdi ama bugün hâlâ adliye önündeyiz. Bu kararın yerel mahkemeye gelip gelmediği konusunda kalemden bilgi alamıyoruz. Hakim hakimdir, mahkeme duruşma yapıyor. Şu anda 4-5 duruşma daha var ve Can Atalay’la ilgili ne ses ne nefes var” dedi. Daha sonra açıklama yapan Avukat Muzaffer Değirmenci, Anayasa Mahkemesi’nin kararının kesin olduğunu ve kararın infazının gerektiğini belirtti. Kısa bir karar da olsa bir an önce hayata geçirilmeli ve Can Atalay serbest bırakılmalıdır.

Can Atalay’ın avukatlarından Aktay Taşçı, “Dünden beri adliye kâtibinden güvenilir bir bilgi alamadık. Böyle bir belgenin, bir milletvekili hakkında verilmiş bir kararın gündemde olması kabul edilemez.” , mahkeme katibine ulaşıyor ve oradaki katiplerin bundan haberi yok. Böyle bir şey kabul edilemez.” “Kimse buna inanmamızı beklemesin. Kararın buraya ulaştığını biliyoruz. Anayasa Mahkemesi de bunu doğruladı ve kararın buraya gönderildiğini söyledi. Can Atalay’ın serbest bırakılmasını ve milletvekilliğine gönderilmesini talep ediyoruz. Hatay halkına verdiği sözleri yerine getirin” dedi. Avukat Kemal Aytaç tekrar söz alarak, “Anayasa Mahkemesi’nin kararı belli. Yerel mahkemenin yapabileceği tek şey var. Can Atalay’ın tahliye edilmesi gerekiyor.” Basın açıklamasının ardından meslektaşları Çağlayan Adliyesi atrium alanında oturma hareketi başlattı.

Öte yandan Anayasa Mahkemesi’nin kısa kararının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştığı ancak mahkemenin henüz bir değerlendirme yapmadığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu