Haber

Gamze Akkuş İlgezdi’den Bakan Soylu’ya: “Kaybolan çocuklarımız nerede? Bulunmaları için bir çalışma yapılıyor mu?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, deprem bölgesinden çocukların kaçırıldığı bölgeden haber geldiğini belirterek, “İktidar kayıp çocukları ve kayıp vatandaşları bulmak yerine kaç kişi, kaç çocuğumuz olduğunu bile açıklamıyor. kayıp ihbarı yapılmış. Saklayarak görmezden geliyorlar. Acı çeken aileler çocuklarını aramaya devam ediyor.” söz konusu. Akkuş İlgezdi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Kayıp çocuklarımız nerede? Bulunmaları için bir çalışma yapılıyor mu?” diye sordu.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük deprem 11 ilde büyük yıkıma ve can kaybına neden oldu. 26 Şubat prestijiyle saat 18:23’te meydana gelen sarsıntılarda 44 bin 374 vatandaş hayatını kaybetti.

Çeşitli illerde depremde yaralanan vatandaşların tedavilerine devam edilirken, çok sayıda aile çocuklarının deprem bölgesinde kaybolduğunu bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yanıt istedi.

“Kaybolan ÇOCUKLARIMIZ NEREDE?”

Kayıp çocuklarla ilgili resmi bir açıklama yapılmamasını eleştiren Gamze Akkuş İlgezdi, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sadece deprem bölgesinde bulunan çocuk sayısını, kaç tanesinin ailesine teslim edildiğini, kaç tanesinin teslim alınmadığını açıkladı. Tespit edildi… Ancak şu ana kadar kaç kayıp ihbarı yapıldı, kayıp çocuklarımız nerede?

“HÜKÜMET KAÇ ÇOCUĞU KAYIP İHBARI OLDUĞUNU BİLE AÇIKLAMAMIŞTIR”

Akkuş İlgezdi, geçen hafta sosyal medyada en az 85 çocuğun kayıp olduğu bilgisinin kamuoyuna yansıdığını belirterek, “Deprem bölgesinden kurtarılan çocuklarımızın kaybolduğuna dair çok sayıda ihbar alıyoruz. Hastaneye kaldırıldıktan sonra kendisinden haber alınamadı.Hükümet çocuklarını kaybetti, kayıp çocukları var.Vatandaşları bulmak yerine kaç çocuğumuzun kayıp ihbarı yapıldığını bile açıklamıyorlar. Sorunu gizleyerek görmezden gelirler. Acılı aileler çocuklarını aramaya devam ediyor” dedi.

“BUGÜNE KADAR KAÇ ÇOCUK VE VATANDAŞ ZARAR BAŞVURUSU YAPTI”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın bin 788 çocuğumuz olduğunu ve bulunan çocuklardan bin 225’inin ailelerine teslim edildiğini bildirdiğini hatırlatan Akkuş İlgezdi, “Bakan Yanık, 479 çocuğumuzun tedavi altında olduğunu, 84 çocuğumuzun ise tedavi altına alındığını belirtiyor. Çocuklar bakanlığa ait kurumlarda, “Bir vatandaş ve bir vatandaş adına kayıp başvurusunda bulunduğu gizleniyor. Bölgeden çok sayıda çocuk kaçırma haberi alıyoruz. Çocuklarımızı sağ salim bulması gereken yetkililer, kaç çocuğun kaçırıldığını veya saklandığını bilmiyor.”

Akkuş İlgezdi, Soylu’ya şu soruları sordu:

“Depremden sonra depremden etkilenen 11 ilde kaç çocuğun kayıp olduğu bildirildi? Kaç çocuğun kayıp olduğu bildirildi? Kaybedilenlerden kaç tanesi hastaneden sonra tedavi için hastaneden haber alınamadı? Bulunan çocukların kaç tanesi kurtarıldı. ailelerine teslim edildi Bulunan çocuklardan kaç tanesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na teslim edildi Depremin ardından Depremden etkilenen 11 ilde kaç kayıp ihbarnamesi geldi? Kayıp raporu olan kaç kişi bulundu?

habersarkisla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu