Haber

Filistin Büyükelçisi: Filistinli Müslümanlar topraklarımızı korumaya devam edeceğiz

İHH ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği ‘Diriliş Buluşmaları’nın 9’uncusu, Filistin gündemiyle Ankara’da gerçekleştirildi. Programda konuşan Filistin’in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, “Filistinli Müslümanlar olarak topraklarımıza sahip çıkmaya ve vatanımızı korumaya devam edeceğiz.”

Kuzey Ankara Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Etkinlikte konuşan Filistin’in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, İsrail’in çocuklara, kadınlara ve sivillere saldırdığını belirterek, “Siyonizm ve İsrail, faşizmin ve Nazi ideolojisinin ürünüdür. İşlemedikleri suç kalmadı. Batı, işgalcileri destekleyerek, işgal altındaki halka yapılan yardımları keserek zulmün yanında yer alıyor. Filistinli Müslümanlar olarak bizim topraklarımızda köklerimiz var.” “Vatanımızı savunmaya ve mücadeleye devam edeceğiz. İslam dünyası ülkeleri, bu Siyonist çetenin Mescid-i Aksa’ya ve Filistin’e yönelik saldırılarına karşı kararlı bir duruş sergilemelidir. Bağımsızlık kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Yaşasın Filistin -Türkiye kardeşliği ve sevgisidir” dedi.

“Rabbimiz mazlumların kurtuluşuna şahit olmayı bize nasip etsin”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Filistinlilerin işgale karşı Mescid-i Aksa’yı ve ülkelerini savunduklarını belirterek, “Filistin’deki kardeşlerimiz diyor ki, biz ölsek bile çocuklarımız Mescid-i Aksa’yı koruyacak ve Filistin. Rabbimiz bize zalimlerin sonunu, mazlumların kurtuluşunu şahitlik etme fırsatını verdi.” “Allah nasip etsin” dedi.

“BU DAVA MANDELA’NIN İSTEĞİDİR”

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Av. Av., Mavi Marmara’yla tüm dünyanın İsrail’in gerçek yüzünü gördüğünü belirtti. Bülent Yıldırım, “Dünyada 800 üs kuran ABD’nin İncirlik üssüne gittik. Dünyanın çeşitli yerlerinden aktivistler programlarımıza geldi ve şimdi de Batı’da ABD’yi protesto ediyorlar. ABD yaşananları yaşıyor.” tarihinin en zor durumu.”

Güney Afrika’nın İsrail’e açtığı davayı hatırlatan Yıldırım, “Bu dava Mandela’nın vasiyetidir. Mandela dedi ki; Benim size vasiyetim Filistin’in kurtuluşu için elinizden geleni yapmanızdır. Güney Afrika’da bu davayı açanlar da Mavi Marmara Davası sorumlusu. Avukatlık yaptı. Bir iyilik yaparsın, sonuçları çok farklı olabilir. Ariş Limanı’nı yeni gemilerle geçeceğiz. Refah Sınır Kapısı açılacak. Umarım bu ambargolar kalkar. Hem karadan hem de denizden” dedi.

“DUALARIMIZ VE DURUMUMUZ DEVAM ETMELİ”

“Gazze’ye yönelik dualarımız, desteğimiz ve boykotumuz devam etmelidir” diyen yazar Nureddin Yıldız, şöyle devam etti: “Biz bir ümmetiz. Bu ümmet asla mevsimlik ya da yerel bir ümmet olamaz. Çünkü biz evrenseliz, olmanın sorumluluğunu yaşayacağız. Kıyamete kadar Allah’ın kullarıdır.” “7 Ekim 70 kez gelse zulme karşı ilk günkü gibi durmaya devam etmeliyiz. Kudüs’ü ve Gazze’yi inancımızın bir parçası olarak kalbimizde tutmalıyız. Yaşadığımız sürece Gazze’deki kardeşlerimizin yanında olacağız. “dedi.

“İSRAİL Kınamayı ANLAMIYOR”

Yazar Dr. Abdulaziz Kıranşal, “Emperyalistler bize diz çöktüremeyecek” diyen yazar, “Zalimlere yardım etmeyi yasaklayan bir dinin mensubuyuz. Erbakan Hoca’nın dediği gibi İsrail kınamayı anlamaz, İsrail güçten anlar. Geçmişte Bosna’da, Çeçenistan’da, Afganistan’da, Arakan’da, Yemen’de ve işgal altındaki diğer ülkelerde yaşadık, “Diğer bölgelerde ne varsa Gazze’de de oluyor” dedi.

“SİZİ MEYDARLARDA GÖRDÜĞÜMÜZDE BÜYÜMÜZ ARTTI”

Yazar Abdurrezzak Ateş de Gazze’deki masum insanların İsrail saldırılarına maruz kaldığını belirterek, “Kudüs 400 yıldır Osmanlı’nın koruması altında barış ve huzur diyarıydı. Tarih yine bizi çağırıyor. Filistinli bir kardeşime söylediğimde” , ‘Size doğru dürüst destek veremiyoruz, sadece miting yapıyoruz.’ “Sizi meydanlarda görünce cesaretimiz artıyor, yalnız olmadığımızı hissediyoruz” dedi.

Program kapsamında bir katılımcı Gazze’ye destek amacıyla İHH İnsani Yardım Vakfı’na gayrimenkul bağışında bulundu. Diriliş Buluşmaları Ankara Programı Filistin için okunan duanın ardından sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu