Teknoloji

Android’den Windows Bilgisayara Kablosuz Dosya Aktarımı

Akıllı telefonlar ve bilgisayarlar arasında dosya transferi Kendinizi doğrudan bir markaya adamadıysanız, yine de büyük bir emek olmaya devam ediyor. Apple ve Huawei ekosistemleri, cihazları birbirine senkronize ederek belge aktarımını çözerken Google, Android için bu dünyaya atıldı.

Belge aktarımı için Google’ın analizi Yakındaki Paylaşım yazılım Ağustos 2020’de yayınlandı. Ancak o zamandan beri ChromeOS olmayan bilgisayarlara belge aktarımı sunmadı. En değerli güncellemelerden biri yazılıma geldi ve bu artık değişti.

Belgeleri kablolarla uğraşmadan Android’den bilgisayara aktarabileceksiniz:

Nearby Share, 31 Mart’ta aldığı güncelleme ile Android cihazlardan Windows bilgisayarlara hızlı belge aktarımına imkan vermeye başladı. şimdilik özellik betada seçili bölgelerde kullanıma sunuldu. Neyse ki Türkiye bu bölgelerin ortasında yer alıyor.

Ayrıca sadece kendi Android cihazlarınıza değil, arkadaşlarınızın Android cihazlarına da dokümanları direkt olarak aktarabileceksiniz. Karşılamanız gereken tek koşul, aygıtın Windows bilgisayarınıza yakın olmasıdır.

Nearby Share ile belgeler Android’den Windows’a nasıl aktarılır?

Nearby Share ile Android cihaz ve bilgisayar arasında belge aktarmak için Yakındaki Paylaşım Beta uygulama bilgisayarınıza yüklemeniz gerekir. Uygulamayı almak için bu kişiyi tıklayabilirsiniz.

Uygulamayı yüklediğinizde, belgeleri aktarmak için cihazınızda ‘Paylaş’a basın, ardından ‘Yakında Paylaş’ı seçin. Görünürlüğü size açık olan Android cihazlar ve Windows bilgisayarlarla karşılaşacaksınız.

Dosyayı göndermek istediğiniz cihazları seçerek belgeleri aktarabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu