Haber

AİHM, Samanyolu’nun eski genel müdürü Karaca’nın başvurusunda hak ihlaline karar verdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan Samanyolu Medya Grubu’nun eski yöneticisi Hidayet Karaca’nın yaptığı başvuruda Türkiye’nin insan haklarını ihlal ettiğine karar verdi.

Euronews Türkçe’de yer alan habere göre 2015 yılında Karaca’nın başvurusunu karara bağlayan AİHM, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) özgürlük ve güvenlik haklarını güvence altına alan 5. maddesinin 1., 3. ve 4. fıkralarını ihlal ettiğine karar verdi. .

AİHM’nin kararına göre Türkiye, Karaca’ya mahkeme masrafları dahil 18 bin Euro maddi tazminat ödeyecek.

Gerekçeli kararda, Türkiye hakkında “tutukluğun hukuka aykırı olarak devam etmesi”, “tutukluluğun devamına bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından karar verildiğine dair yeterli güvencenin bulunmaması” nedeniyle ihlal kararı verildiği açıklandı. ve “başvuranın tutukluluk süresi aşırı uzundu”.

1963 doğumlu Karaca’nın İstanbul’da cezaevinde olduğu hatırlatılan açıklamada, başvuranın yöneticisi olduğu Samanyolu Medya Grubu’nun 14 televizyon kanalı, 9 radyo kanalı, bir haber sitesi ve bir bi – kapatılmadan önce haftalık dergi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu