Haber

Ahmet Türk’ün sözleri malum: CHP de mutlu değil, HDP de.

14 Mayıs seçimlerine 4 gün kaldı. Haber7, sahada seçimin nabzını tutan AK Parti’nin Mardin Milletvekili adayları, AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç ve Dr. Muhammed Adak ile görüştü.

Ahmet Türk, CHP” Hata yaparlarsa hesabını sorarız”Tehditlerini sözleriyle değerlendiren Faruk Kılıç, HDP ile CHP arasında kurulan ittifakta bir hesaplaşma olduğuna işaret ederek, “Bundan ne CHP ne de HDP memnun değil. illet ittifakı rezilliğini kendi içinde yaşıyorifadeleri kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün Mardin’de olacak. Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen mitingde halka seslenecek.

“BAŞIMIZ BİR ATEŞ ÇEMBERİ OLDUĞUNDA BİLE…”

Haber7 Özel Haber Editörü Bekir Sıtkı Tatlı’ya konuşan Kılıç, şunları söyledi:

Her zaman sahadayız. Sahada gözlemlediğimiz bir durum var; Alan yeterli, alan bizi önemsiyor. Sahadan hiç ayrılmadık. Her zaman hemşehrilerimizin sorunlarını çözmeye, sorunlarıyla ilgilenmeye çalıştık. İçtenlikle bağlandık. Çünkü Cumhurbaşkanımızın siyasi çizgisinde bir yön var. Doğuda söylediğini batıda da söyledi. Bugüne kadar hizmet odaklı bir politika üretmiştir. Kendi deyimiyle kendi toprağına, kendi halkına aşık bir siyasetçiden bahsediyoruz. AK Parti’nin 21 yıllık iktidarına baktığımızda birçok alanda devrim niteliğinde reformlar yaptı. Aslında ülkemizi bir alt ligden bir üst lige çıkardı. Ve devam eden süreçte halkımız çağı aşacak, yeni kapılar açacak bir siyasi anlayışa sahip olduğu için Cumhurbaşkanımızı tercih etmiştir ve edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız, devletin kimseyi ötekileştirmeden, doğu-batı ayrımı yapmadan, 7/24 aslına göre yaşaması için insanı yaşatma ilkesini her zaman öncelemiştir. Bu nedenle Cumhurbaşkanımızın bu ülke için ne kadar büyük başarılara imza attığını hemşehrilerimiz görüyor. Yanı başımızda bir ateş çemberi olmasına rağmen kendi ülkesini toparlayabilen ve bu olumsuzluklardan koruyabilen bir liderden bahsediyoruz.Bu nedenle vatandaşlarımız yine Cumhurbaşkanımızı tercih edeceklerdir.Bu anlamda kimsenin şüphesi yok.

“HDP’YE NEDEN OY VERMEDİĞİNİ VATANDAŞLARIMIZ ÇOK İYİ BİLİYOR”

Aslında AK Parti’nin tüm bölge için 1. parti olmasında önemli bir avantajı var. 2017 referandumuna baktığımızda yüzde 50 civarında oy aldı. Yerelde HDP bazı noktalarda ön planda olabilir. Vatandaşlarımız HDP’ye neden oy vermemeleri gerektiğini çok iyi biliyor. 90’ları hatırlamak gerekiyor. Mardin için söylüyorum; Milyonlarca turistin ziyaret ettiği, gelişen, tanıtılan bir ilden bahsediyoruz. Neden oy kullanmamalılar; Bugün içimiz rahat. Bütün bunlarla birlikte vatandaş yatırım ve hizmetin geldiği noktada geri dönmek istemiyor. Bir anne kendi eşini işe, bir anne kendi çocuğunu okula gönderince ‘Acaba karım/çocuğum eve dönecek mi’ artık endişelenmiyor. Sabah erkenden dışarı çıkamazsın. Akşam herkes evinde, sosyal hayatın sıfır olduğu bir şehirdeydi. İnsan kendi refahını, huzurunu, mutluluğunu ve geleceğini bireysel anlamda düşünmek zorundadır. O yıllara dönmemek için HDP’yi tercih etmeyecektir. HDP bugüne kadar bu ülkedeki kaosa destek vermiş ve kaos çıkartmak için uğraşmıştır. Halk buna izin vermeyecek. 2017 yılına kadar 99 yılında HDP belediyeyi aldı. 19 yıllık belediyecilik döneminde Kızıltepe’ye yaptıkları tek bir hizmeti göremiyorsanız.

Geçmişte Kürt halkının yaşadığı sıkıntıların baş aktörü ve sebebi olan bir partiden bahsediyoruz. CHP zihniyetiyle yola çıkan bir partinin burayı ötekileştirdiği, yok saydığı bir zihniyetten bahsediyoruz. Böyle bir zihniyetten yardım istemek ne kadar mantıklı.

AHMET TÜRK CHP’Yİ NEDEN TEHDİT ETTİ?



Ahmet Türk, CHP’ye tehditte bulundu. Tabanını sağlamlaştırmaya çalıştı. Böyle şeylere gerek yok. Madem bir şeye inanmıyorsun, neden onunla ittifak yapıyorsun?

“İttifak içinde uzlaşma var, ne CHP memnun, ne HDP memnun”

Bence HDP yöneticilerinin burada yapacakları var. Geçmişte bu toplum, toplumu bölen, yok sayan zihniyeti reddetmelidir. Bu aslında Kürt halkına yapılan bir zulümdür. CHP’nin geçmiş dönemdeki politikalarına baktığımızda Doğu ve Güneydoğu’ya gidemedi. Halk onları sokmadı. Şimdi HDP üzerinden kapı açmaya çalışıyorlar. Kendi ittifakları içinde, bireysel ve derin hesaplar içinde yapılan bir birlikteliktir. Bundan ne CHP memnun, ne de HDP.

Dolayısıyla bu ittifakın bileşenleri aslında üst akıldır. Onu zorlayan üst akıldır. Kürt halkının bu oyunları bozacağına inanıyorum. Siyasi anlayışımızda etnik yapı yoktur. Bizim içimizde öyle bir azap yok. Kürtlerle, Araplarla, Süryanilerle birlikte güçlüyüz, kardeşiz. Milletimizi mecliste temsil edersek yine aynı niyet ve inançla halkımıza hizmet etmiş oluruz. Anlayışımıza göre hem kapımız hem de gönüllerimiz hemşehrilerimize açıktır. Ahmet Türk’ün daveti bizi ve vatandaşı ilgilendirmez. Bir şekilde kendi tabanını ikna etmeye çalışıyor. Aslında bu telaffuz CHP’ye kendi tabanında ciddi bir muhalefet olduğunun göstergesidir. Sayın Bahçeli’nin deyimiyle aşağılanma ittifakı, aşağılanmayı kendi içinde yaşamaktır. Bu insanlar onlara bu kapıyı açmayacaklar.

Dr. Muhammed Adak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İSTANBUL KİRACI HER ŞEYİ GÖSTERİYOR”

Mardin’de yaklaşık adaylar belirlendikten sonra ertesi gün hızlıca bölgeye geldik. Nitekim bölgede sakin bir hava var. Vatandaşlarımız açısından baktığımızda sükunet adına sevindirici olduğunu düşünüyorum. Halkımız şuurlu bir vaziyette son günlerde kararını daha net vermiş olacaktır.

Sadece 14 Mayıs ile sınırlı kalmamalı. Ülkemizde geçmişten günümüze tüm seçimler kritikti. Nitekim ülkemiz jeopolitik açıdan değerli bir ülkedir. Bu seçimin de dediğiniz gibi bir değeri var. Bu seçim belki de Türkiye’nin yeni yüzyılının ilkidir. Dolayısıyla burada atılacak adımlar ve burada alınacak kararlar muhtemelen önümüzdeki dönemde ülkemizin kaderini belirleyecektir. Ülkemizde yaklaşık 20 yıldır çalışma ve hizmet politikası izlenmektedir. Dolayısıyla bu seçimde vatandaşlarımız istikrar istiyor, barış istiyor, güven istiyor. Bu nedenle seçimde AK Parti’ye iltifat edeceğini düşünüyorum. Geçen gün İstanbul’daki mitingi ele alırsak bunun göstergesi olarak çok net görebiliriz.

GAP PROJESİNE ÖZEL İLGİ

Gerçekten de tarım bölge için değerlidir. Bölge dışında tüm ülke genelinde bu bölgeden yapılan tarımsal üretimin olumlu etkisi açıkça görülmektedir. Ayrıca, tarımsal potansiyele ilişkin birçok kamu takviyesi tarafından desteklenmektedir. Örneğin kırsal kalkınmanın temelleri sayesinde birçok insanımız yatırım yaparak iş sahibi oldu ve kırsal kalkınmanın temelleri sayesinde bölgenin kaderinin değiştiğini düşünüyorum. Bunların daha da artarak bölgede yeni istihdam alanlarının açılmasını temenni ediyorum. Bu konuda da çalışmaya devam edeceğimi sizlere açıkça ifade ediyorum.

Bölgede bir de GAP projesi var ve bunun net bir örneği birçok akademik ve ekonomik kaynakta mükemmel bir proje olarak gösteriliyor ve dünya tarafından örnek olarak gösteriliyor. Kanalınız sayesinde GAP projesini bir an önce bitirmek için çaba göstereceğim.

“TÜRK, KÜRT, ARAP HEPİMİZ KARDEŞİZ”

Herkesin oyununa saygımız sonsuz. Herkes her fikre inanabilir ve bu fikrin arkasında olabilir ama genel hatlarıyla bu coğrafya çok derin bir geçmişe dayanan inançları ve kültürleri olan bir coğrafyadır. Aslına bakılırsa Türkler, Kürtler, Araplar ve farklı din mensupları yüzyıllardır ortada yaşamaktadır. Herhalde buradaki insanımıza biraz daha sıcaklık göstermek gerekebilir ve bu samimiyeti gösterirsek sağduyulu hareket ederek vatandaşlarımızın bu tercihinin değişeceğini düşünüyorum.

Cumhur İttifakı bölgeye yatırım yaptı. Devlet geçmişten beri bölgeye sıcak elini uzatıyor. Yeterince niyetle ve samimi bir biçimde bölgeye önemli yatırımlar yapılıyor. Başından beri söylediğimiz barış ve güvene bölgenin ihtiyacı var. Burada tabii ki büyük bir sorumluluğumuz var. Bizim de vatandaşlarımızı daha çok sahiplenmemiz gerekiyor. Neticede seçimler kesinlikle sürecin içinde yer alan süreçler ama bu sürecin dışında da vatandaşımıza, devlete ve bize daha fazla sıcaklık göstererek vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmemiz gerekiyor. Biz Türkler, Kürtler, Araplar hepimiz kardeşiz. Farklı dinlere ev sahipliği yapan bir şehir, örnek bir şehir. Bundan dolayı ibretlik durumumuzu her bahiste daha fazla gösterebilirsek kısa sürede bu sorunlar çözülecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu