Teknoloji

7 yıl öncesine kadar her telefonda olmazsa olmaz olan kulaklık jakı Apple sayesinde bir anda hayatımızdan nasıl çıktı?

Apple’ın jaksız telefonlar çıkaracağı duyulduğunda herkes şaşkına döndü. Kesinlikle her telefonda ve Her zaman kullanılan bu giriş,Hayatımızdan bir anda nasıl yok olur?

Bu saldırının üzerinden yıllar geçti ve gerçekten de vizyoner bir saldırı yapmak Özellikle şimdi geriye dönüp baktığımızda anlıyoruz. Şirketin böyle bir karar almasının ardındaki sebeplere dair bir iddianız yoksa gelin birlikte inceleyelim.

Kriko jakını kaldıran ilk marka aslında Oppo’ydu.

Oppo, iPhone’dan tam dört yıl önce “Oppo Finder” ile kulaklık jakını ve 2014 yılında “Oppo” R5 ile kulaklık jakını terk eden ilk büyük marka oldu. Henüz çok erken ve çok küçüktü.iPhone kadar gürültülü değildi.

3,5 mm’lik bir temas noktası olan jak, kulaklıkla müzik dinlemek için vazgeçilmez görünüyordu.

Görünüşe göre, Apple için jack kontağının olumsuz yönleri,pozitiflere ağır bastı ve bu girişi tamamen kaldırmaya karar verdiler.

2016’da, kulaklık jakı olmayan bir iPhone hayal etmek tamamen saçma geliyordu. Ayrıca Apple’ın sahibi olduğu Beats marka kulaklıklaro yıllarda bu kadar yaygınken…

Tasarımın değiştirilebilmesi için bir ön hazırlık yapıldı.

Apple çok kritik bir özellikten vazgeçmişe benziyordu. amacı, diğer markalar gibi telefonların boyutunu büyütmek yerineZamanla alt paneli ortadan kaldırıp o kısmı ekran fonksiyonu ile kullanmak oldu.

Böylece telefonun önü tam ekran olacaktı. Bu senaryoda, kriko kontağı pek yerinde görünmüyordu. Fakat, Jak kablosu kullanmak isteyenler içinAra bağlantı kablosu da piyasaya çıktı ama pek tercih edilmedi.

Apple’ın yaptığı ticari çıkar açısından makul bir saldırıydı.

Şirket, iPhone 7 ile birlikte kablosuz kulaklıklarını da piyasaya sürdü. Bunun gibi, ihtiyaçtan doğan mükemmel bir inovasyon örneği sergileyeceklerdi. AirPods, Bluetooth kulaklığın çok olmadığı dönemlerde yükselişe geçmişti.

Ayrıca jak girişleri gereksizdi. Ses, mikrofon ve uzaktan kumanda gibi özelliklerin tamamı; bluetooth ve diğer bağlantı noktalarıgösterebileceği özelliklerdir.

Kriko girişini ortadan kaldırmanın başka bir değerli faydası daha vardı.

Jak bağlantısının kaldırılması akıllı telefon sektörünün standartlarını da etkiledi. telefonların jak girişi, en çok su aldığı yer Artık böyle bir şey yoktu. Su geçirmezlik nihayet ortak bir özellik haline geldi. Günümüzde Samsung gibi kulaklık girişi olmayan diğer telefon markaları oldukça yaygın hale geldi.

Hangi iPhone modellerinde jak girişi yoktur?

iPhone 7’den bu yana piyasaya sürülen iPhone’ların hiçbirinde kulaklık girişi yok. Kuyu, 2016’dan beri yayınlandı tüm iPhone’lar için. Bu, Apple’ın hâlâ ana ekran düğmesini içeren iPhone SE için de geçerli.

Kaynaklar: Apple Açıklaması, Screen Rant, Android Authority

Apple ile ilgili diğer ilgi çekici içeriklerimize göz atmak isterseniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu