Ekonomi

Mattel, Satış Tahminini Düşürmesine Rağmen Kârını Artırdı

Oyuncak üreticisi Mattel Inc. (NASDAQ:MAT), zorlu bir tatil sezonu ortasında yıllık satış görünümünü aşağı yönlü revize etmesine rağmen, etkili maliyet yönetimi sayesinde kâr beklentilerini aştı. Mattel’in hisseleri Çarşamba günü piyasa kapanışı sonrası işlemlerde %3’ün üzerinde artış gösterdi.

Barbie ve Hot Wheels markalarıyla tanınan şirket, yılın ilk dokuz ayında başlangıçtaki 60 milyon dolarlık hedefini zaten karşılamış olarak, yıllık maliyet tasarrufu hedefini yaklaşık 75 milyon dolara yükseltti. Bu tasarruflar, tedarik zincirini optimize etmeyi ve daha az başarılı ürünleri sonlandırmayı veya lisanslamayı içeren, 2026 yılına kadar 200 milyon dolarlık maliyet azaltımı elde etme stratejisinin bir parçası.

Mattel ayrıca yıl için brüt kâr marjı tahminini revize ederek, daha önce öngörülen %48,5 ila %49 aralığından %50’ye ulaşmasını bekliyor. Bu revizyon, şirketin üçüncü çeyrekte düzeltilmiş brüt marjının 210 baz puan artarak %53,1’e yükselmesinin ardından geldi.

2024 için şirket, net satış beklentilerini geçen yıl bildirilen 5,44 milyar dolara kıyasla sabit veya biraz daha düşük olacak şekilde yumuşattı. Bu, daha önceki sabit döviz bazında sabit satış tahmininden bir değişiklik. Bu revizyon, Şükran Günü ile Noel arasında beş gün daha az olan kısaltılmış tatil alışveriş dönemi ışığında geldi ve Walmart (NYSE:WMT) ve Target gibi perakendecilerin oyuncaklarda erken indirimler sunmasına neden oldu.

Mattel’in net satışları üçüncü çeyrekte %4 düşerek 1,84 milyar dolara geriledi ve bu, üst üste üçüncü çeyrek düşüşü oldu. Bu düşüş, LSEG verilerine göre analistlerin beklediği 1,86 milyar dolara %3,2’lik düşüşten biraz daha keskindi. Ayrıca, Bebekler segmentinin dünya çapındaki brüt faturalandırmaları %14 düştü.

Geçen yılki “Barbie” filminin ardından Barbie ile ilgili ürünlere olan talebi başlangıçta artıran heyecanın azalmasına rağmen Mattel, yıl için hisse başına düzeltilmiş kazanç tahminini 1,35 ila 1,45 dolar aralığında tutmaya devam ediyor. Şirket, 30 Eylül’de sona eren çeyrek için hisse başına 1,14 dolar düzeltilmiş kazanç bildirdi ve bu, analistlerin hisse başına 95 sent tahminini aştı.

Reuters bu makaleye katkıda bulundu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türk türbanlı eskort istanbul kızlar
Başa dön tuşu